Milyen gyakran találkozik a gyermeketek a nagyszülőkkel? A heti egy alkalom tényleg nagyon kevés?
sziasztok!
Ha a nagyszülők mennének hozzátok, akkor addig amíg ők babáznak, Te tudsz haladni a házimunkával!
Nálunk úgy van, h átjönnek a nagyszülők, addig én vasalok, mosogatok stb. mikor épp mi adódik, tudunk közben beszélgetni, együtt is vagyunk, a gyereket is lefoglalják, így jobban is tudok haladni a munkával, és a látogatás is kipipálva!
Szia!
Nekem az az érzésem, hogy Neked bőven elég ennyi, sőt! Az anyósodnak nyilván kevés, mert sokat van egyedül, és vágyik a társaságra, de azt,hogy nektek mennyi kell, Te érzed, és ha soknak találod a heti egyet is, akkor csökkentsd! Az a baj ( és ez tapasztalat),hogy ahogy telnek az évek, a gyerekek nőnek egyre több otthoni feladat lesz ( leckeírás, tanulás, egyre többet igénylik, hogy nyugiban tudjanak otthon játszani), és ha már dolgozni fogsz, akkor neked sem lesz mindegy, hogy mennyit vagy otthon , tudsz együtt lenni a pároddal, pihenni, stb. Szóval nincs olyan, hogy mennyi elég, mert ez teljesen személy, és körülmény függő, amennyi Neked belefér!
Én egyébként olyan vagyok, mint Te, ha itt van valaki nem tudok házimunkát csinálni, ráadásul nálunk olyan a család, aki nemhogy nem segít, de még el is várja a vendéglátást, úgyhogy mi bizony megyünk, ott legalább mi mondjuk meg mikor indulunk haza.
Még egy tipp: mi van, ha a párod megy át a gyerkőcökkel, Te meg addig otthon takarítasz, és egy kicsit magad vagy, mondjuk, hogy ne legyen sértődés, minden második alkalommal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!