Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mitől olyan nagyok a babák?

Mitől olyan nagyok a babák?

Figyelt kérdés

Olvasgatom, hogy csak anyatejes babák, 3-4 hónaposan 7-8 kilók.

Ez mitől függ? A tejtől?

A fiam 4 és fél kilóval született, de 3 hónaposan is csak 6 és fél kiló volt, a lányom 4 kilóval és 2 hóanposan "csak " 5 kiló.

Mindkettő csak anyatejet kapott/kap.

2009. máj. 15. 09:58
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Talan genetika?

Altalanossagban is elmondhato, hogy az atlag testmagassag generaciorol generaciora egyre magasabb ferfiaknal es noknel egyarant.

Nem minden baba hatalmas, a tieid sem, viszont vannak az atlagtol nagyobb babak. Ugyanigy igaz, hogy nem minden no 180 cm magas, en viszont megis akkora vagyok. Ilyenre nottem. Nem kell sokaig keresni, hogy vajon miert is lettem ilyen magas, ket batyam van, mindketten 200 cm kornyeken vannak (egyik kettovel kisebb, masik kettovel magasabb). Az en babam is nagy, varhato volt, hogy az is lesz. Nem eszik es nem is evett tobbet, mint a vele egy idoben szuletett baba (a baratnome), o megis rovidebb 13 cm-rel es kevesebb ket kiloval.

A fiam no, mint a kender. Mar hozzaszoktam, hogy mindenki meglepodik, amikor kiderul, hogy mennyi idos, mert tobbnek nez ki (74 cm es 9 kg hat honaposan). Egyebkent negy kg-mal es 55 cm-rel szuletett.

Hozzateszem, hogy szuleim szerint mi is ilyen rohamtempoban nottunk es le sem nagyon lassult, altalaban kilogtunk a sorbol. Jah, es csak magasak lettunk, tulsulyosak nem, legalabbis a ket batyam izmos, sportos, en pedig kifejezetten vekonyka vagyok.

2009. máj. 15. 10:06
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

az én kislányom is "óriásbébi" :o) csak szopik, 3850g-mal született, és 3 hónaposan 7700 g volt. mondjuk mi sem vagyunk kicsik a párommal, szóval tuti a genetika is befolyásolja. a doki azt mondta, normális, ő gyorsabban nől, majd később lelassul.

2009. máj. 15. 10:07
 3/3 A kérdező kommentje:

Mi sem vaygunk kicsik (170 és 193 cm) és a fiam 9 évesen már 145 cm és negyven kiló.

9 éve amikor baba volt még nagynak számított 3 hósan a maga 6 és fél kilójával, ma meg már simán átlagos lenne.

A lányom meg már szinte kicsi.

2009. máj. 15. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!