Miért nő lassan a kisbabám foga?
Figyelt kérdés
15 hónapos a drágám és 4 foga bújt eddig ki, ami nem is lenne baj, csakhogy az első fogacska alul 12 hónaposan bújt elő és azóta sem nőtt meg rendesen. Ráadásul az alsó két kis foga nem is ér össze, van közötte szünet.
Ugye ez nem azt jelenti, hogy csúnya fogai lesznek és ritkák? A családban mindenkinek szép a foga, soha nem volt ilyen gond.
A felső kettő is kibújt már 2 hónapja, de kb. 2-3 mm, nem nagyon nő.
Ez normális?
2011. dec. 3. 22:18
1/4 anonim válasza:
egyrészt hova nőjön?? majd a többi helyre igazítja. másrészt ezek még csak tejfogak...
adod neki rendes a d-vitamint? tejet iszik eleget? napi fél liter megvan?
2/4 anonim válasza:
Ha aggódsz, beszélj a gyerekorvossal (talán D vitamin hiány, de ezt csak orvos tudja megmondani), vagy a körzeti fogorvosotokkal. Röntgennel megtudják nézni, hogy a fogcsírák megvannak-e. Az, hogy hézagosak a tejfogak nem baj, hiszen a maradó fogak majd sokkal szélesebbek lesznek és kitöltik azt a helyet amit a tejfogacskák nem. A tejfogaik az én fiaimnak is hézagosan nőttek, most már maradó fogaik vannak és nincs is szükségük fogszabályzóra, mindegyiknek megvan szépen a helye.
3/4 anonim válasza:
Nálunk is 3-4 hónap, mire rendesen kinő egy fog. Én nem paráztam ezen.
Nagy lányomnak 3 éves kora körül nőtt ki az összes.
Két évesemnek 12 foga volt. Most már 14. :o)
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igen, kapja természetesen minden nap a D vitamint és tejet is eleget fogyaszt. Én tudtam rosszul ezek szerint, hogyha kibújt egy fogacska, onnantól 2-3 hét alatt kinő rendesen.
2011. dec. 4. 10:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!