Most akkor adhatok az egy éves lányomnak tejtermékeket, vagy nem?
én a fiamnak a 2,8 as tejet adtam egy évestől, mivel az 1,5-től nem lakott jó.
semmi baja nem volt.
most 19 hónapos és a mai napig 2,8-sat veszek.
(Aki másik kérdésben olvasta már a hasonló válaszomat, attól előre elnézést kérek az ismétlésért.)
Külföldön élek, Angliában, nem éppen egy fejletlen ország, mint tudjuk. Általában tudják, hogy mi a jó, mi a szükséges és mit lehet.
Itt az az elv, hogy egy éves kora előtt nem ihatja konkrétan nagyobb mennyiségben, viszont ételekhez, főzelékekhez már a 8-9. hónaptól lehet keverni kis mennyiségben. Egy éves korától fokozatosan be kell vezetni (nem lehet, hanem erősen ajánlott). Méghozzá magas zsírtartalmút javasolnak, minimum 3%-osat, de inkább 3,5%-osat.
Nem hiszem, hogy a magyar gyerekek gyomra másabb lenne.
És nem, nem káros. Ha nincs a családban allergia, akkor minimális az esély rá, hogy bármi baja lesz tőle.
Nem felesleges, mert a bolti tejnek is magas a tápértéke, a lehető legjobb kálciumforrás és a pasztörizálás alatt sem pusztulnak ki belőle az értékes anyagok.
Akkor most már szerintem ne is adjunk nekik tejet, majd ha felnőnek eldöntik, hogy babatejet, vagy rendes tejet isznak.
Egy éves korig nem ajánlják a tejet, ha nincs tejallergiás a csládban, utána lehet, de módjával, szép lassan kell hozzászoktatni. Nem tettél semmi rosszat. De mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. Én személy szerint szerint túlzásnak tarom ezt a 2-3 éves kort. Egy jó kampányfogás, és a tápszergyártók meggazdagszanak.
mindenki úgy csinálja, ahogy akarja???
de azért vad bőszen lepontozgatsz....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!