Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mivel lehet növelni a babák...

Mivel lehet növelni a babák IQ -ját?

Figyelt kérdés
10 hós a babám és azon gondolkodtam mivel lehet növelni az inteligenciáját, hogy később könnyen tudjon boldogulni az iskolában...........!

2011. dec. 2. 21:54
 1/8 anonim ***** válasza:
39%

az IQ-ját semmivel, az örökletes dolog

azt viszont, hogy hogyan használja az eszét, tudod fejleszteni - erre találták ki a különféle fejlesztő játékokat

rákeresel, hogy fejlesztő játékok babáknak, és máris kapsz egy rakás tippet

2011. dec. 2. 21:59
 2/8 anonim ***** válasza:
69%
Hagyd,hogy egyedül játsszon,amivel szeret. Akkor növekszik a kreativitása,ha egyedül old meg dolgokat. Ha nagyobb lesz,akkor olvashatsz neki meséket stb. Nem ettől függ,hogy az iskolában hogyan boldogul.
2011. dec. 2. 22:00
 3/8 anonim ***** válasza:
84%
Ha komoly a kérdés, akkor azt tudom mondani, hogy nagyban genetika és neveltetés függő. Omega3 (halolaj) valami ilyesmire való, de nem hiszem, hogy géniuszok lesznek tőle a gyerekek...
2011. dec. 2. 22:01
 4/8 anonim ***** válasza:
64%

én kicsit ellene vagyok ezeknek! foglalkozni kell egy babával és persze tanítgatni a magunk módján, de mondjuk "az IQ-ját növelni" nem hiszem, hogy kellene.

fiam már nagyobbacska, enyhe figyelemzavaros és a szakember szerint zseni is lehet belőle ha nem fogjuk meg időben ezt a figyelemzavart.

tudom ez így furcsán hangzik de gondolj bele milyen élete lehet egy zseninek... :/

legyen okos, értelmes, szerethető kis ember, nem kell átesni a ló túloldalára mert nem feltétlenül segíted ezzel az életben

2011. dec. 2. 22:43
 5/8 anonim ***** válasza:
Az IQ már magzati korban kialakult, örökletes dolog, növelni nem lehet. a készségeit lehet fejleszteni, minden tanulási folyamatnak meg van az az adott szakasza amikor érett, fogékony rá az agya, ha abban az időszakban kiemelten foglalkozol az adott dologgal akkor lehet növelni a tudását, de nem az IQ-ját. Pl az idegen nyelvtanulásra a legfogékonyabb időszak a 9 éves kor.
2011. dec. 2. 23:17
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Az iq-t kifejtették szépen az előttem írók.

Én az "anya, taníts engem" című könyvet használom. Első baba, így könnyebben lavírozunk hogy mikor mit kellene tudni ill. lehet tanítani. Ezzel a koncentráció, figyelem felkeltés, foglalkozás - tanulás, ezáltal sztem oviban, suliban jobban fog figyelni ha már kiskorban is van vele tudatos de játékos tanulás.

2011. dec. 3. 08:20
 7/8 Atees válasza:
55%

A problémamegoldó képességet és a dolgok közti összefüggés értelmezését jelenti az IQ. Az inteligencia nagy része örökletes, másik része a környezettől kapott. Gyerekkorban fejlődik ki. Szóval ajánlott amolyan logikai játékokkal játszani a kisbabának. Nem ajánlott kábel tévét nézetni vele, gondolok itt a Valóvilág, Összeesküvők és hasonló szenny műsorokra, ezek agyilag amortizálják a gyerekek agyát hiszen elég csak megnézni a műsorban szereplő embereket.

Viszont kérdezném a "12-02 22:43"-at h szerinte milyen élete van egy zseninek?

2011. dec. 9. 19:58
 8/8 anonim ***** válasza:

ki volt az az észkombájn, aki lepontozott?

mások is írták utánam, hogy genetikailag kódolt az IQ (=tetszik, nem tetszik, örökletes dologról beszélünk)

és csak a kompetenciát lehet fejleszteni, a gondolkodásmódra hatni

na de aki nem hiszi, az legyen boldog a lepontozástól, ő ilyen génekkel rendelkezik...

2011. dec. 9. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!