Szabad az újszülött csecsemőket minden nap fürdetni?
Ez egy jó kérdés.
otthon megszolnak meg hülyének néznek ha nem fürdeted rendszeresen.
de a nyugati országokban csak pár naponta fürdetnek és koszosoknak hívják öket, pedig lehet kevesebb a börbeteg , alergiás ember.
én amondó vagyok, ha teheted ne minden nap fürdesd, de minden nap törölgesd le egy vizes kendövel. csak akkor használj "vegyszereket" (krémek, fürdetök, olajok, stb...) ha kell. ha lehet akkor is csak is patikait ami nincs tele vegyszerrel.
Az én kislányom már 7 hónapos. Mi az elejétől kezdve fürdetjük mindennap, persze nem órákig!
Az első pár héten ő is sírt, aztán rájött, hogy ezt élvezni is lehet. Azóta a kádban a legaktívabb, imádja. Pacsál, rugkapál, csapkod, magyaráz, vihog, nagyon élvezni. A rendszer miatt is nagyon jó, hisz tudja, hogy pancsi után evés, és bele is alussza magát.
A törlőrongyos dolog is jó, viszont szerintem is jobb, ha a popsia, nunija egy picit mégis csak vizes, neki is jól esik egy kis frissítő.
De ne halgass úgy senkire, úgyis te látod mi a jobb a babádnak. Ha esetleg kétnaponta fürdeted, mert úgy látod hogy tényleg nem tűri sürübben, ne adj mások szavára, ő a te babád, úgyis te jobban ismered, akárhány gyereke is van az illetőnek, mindenki a sajátját ismeri jobban.
Ha törlőkendőzöd, azért próbáld meg akkor is levezetni a dolgot estére: a törölgetés is ott zajlódjon, ahol a fürdetés szokott.
Nekünk pelenkázólapunk van, azt teszem a mosógépre, így a pelenkázás, vetkőztetés is ott zajlik.
Remélem tudtam segíteni!
Gratulálok a kiscsajhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!