Hat hós kortól csak a HA-s tápszert írja fel a doki vagy
a simát is?
Figyelt kérdés
2009. máj. 14. 11:25
1/7 anonim válasza:
1 éves korig írhat fel tápszert, hiszen addig szükséges a tápszer a hozzátáplálás mellett. HA-s két éves korig írhat fel, viszont ezt csak akkor írhatja fel, ha ok van rá. pl allerigára hajlamos, emésztési gondok vannak, hasonlók. legalábbis nekem a dokink ezt mondta. tejpépet is HA-asat 2 éves korig írhat fel.
2009. máj. 14. 11:27
2/7 anonim válasza:
A lányom Ha-s tápszert kapott születése óta.Kb 5-6 hónapos korától a doki sima tápszert irt már fel, és a tejpépből is a simát ette nem a hipoallergént.Sztem ha nem alergiás felesleges azt hamiznia.
üdv 8hós anya
2009. máj. 14. 11:30
3/7 anonim válasza:
Egyetértek az elsővel. Fél éves kor előtt simát is felír, de utána már csak a HA-sat, ami amúgy is drágább. Szóval csak akkor érdemes adni, ha indokolt. Egyébként nem kell igazolni az allergiát, a hajlamot mindenkire rá lehet fogni. Az én lányom születésétől HA-t evett, csak megelőzés miatt, de 6 hósan áttértünk a sima 2-es tápszerre, amit bárhol meg lehet venni.
2009. máj. 14. 11:30
4/7 anonim válasza:
mi először ha-t ettünk, szerintem nálunk a doki először mindenkinek azt ír. Aztán lett egy ekcémás kiütésünk, nem tudtuk mitől van, így a doki most csak Ha-st enged neki, tejpépből is, mert szerinte lehet tejérzékenység. én az öblítőre gyanakodtam, mert azóta semmi gondunk, pedig eszünk már mindenféléket. mindegy, a doki ragaszkodik a HA-s cuccokhoz hát akkor azt esszük:-)
amúgy mindez a dokin múlik, mert ha ő felírja a HA-t, a kutya nem fogja tőle megkérdezni, hogy miért írta fel! Viszont egy csomó orvos nem akarja felírni ,ezt is tudom. ennek az okát nem látom, lehet a sima tápszerfelírás után kap lóvét...
első voltam.
2009. máj. 14. 11:39
5/7 A kérdező kommentje:
A fiam sima Milumil 1-et eszik. 3hét múlva 6 hós, akkor már a Milumil2 kell neki, de a gyógyszertárban azt mondták ezt már nem írják fel. Ez igaz? A sima tápszerre 6hó után már nincs támogatás?
2009. máj. 14. 11:55
6/7 anonim válasza:
Igen. Ezt írtam. 6 hó után már nincs támogatás, csak a HA-ra. De mivel ez amúgy is drágább, még felírva is, mindenképp jobban jársz ha a boltban veszed meg a 2-est! Úgyis már egyre kevesebbet eszik meg, mert gondolom elkezdtétek a hozzátáplálást.
2009. máj. 14. 12:07
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi, igen elkezdtük a hozzátáplálást, napi 2üveg bébiételt eszik meg, ez ugye 2etetést már kivált naponta. Most próbálkozom a tejpéppel is...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!