Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 kicsi és egy újszülött?...

2 kicsi és egy újszülött? Ötleteket, segítséget várok!

Figyelt kérdés

2 hete lettem 3 gyerekes anyuka :)

Boldogság az hatalmas (akartuk, a 3. babát is, kis korkülönbségeket szerettünk volna)

Na ez annyira sikerült, hogy 3 ill. 2 évesem mellé érkezett most a pici :)

Oviba ugye nem járnak, kezdődik a kicsinél a pocifájás, alig jut a "nagyobbakra" időm.

Szopi közben mesélés, főzés közben éneklés, de leülni pl. tegnap nem tudtam velük :(

Szerencsére a nagyobbak nem féltékenyek, imádják a picit, de nekem lelkiismeret furdalásom van.

Kérem aki csak azt írná, hogy ezt tudhattam volna előre is, meg, hogy minek potyogtatom a gyerekeket az ne írjon....TEGNAP EZT MEGKAPTAM A "BARÁTNŐMTŐL" :( :(

Mi így terveztük, így akartuk, de szeretnék azzal kapcsolatban tanácsokat, ötleteket, hogy hogyan oldjam meg, hogy mindháromra legyen elég időm?

Mivel a kicsi még 2 hetes is alig van, levegőre ilyen időbe nem viszem, a nagyokkal az udvarra sem tudok kimenni.

Férjem este 7 körülér haza, akkor már nem megyünk sétálni...

Eddig minden nap 2 órát minimum kint voltunk, a héten még boltba sem jutottam el, a férjem intézi a vásárlást.

3 gyerekes anyukák adjatok használható ötleteket!

Köszönöm!

2011. dec. 2. 09:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Előszőr is gratulálok a 3 gyermekhez!

Jól írták a többiek eddig a tippeket! Én azt javaslom, hogy főzzél egyszerre nagy adagokat 2-3 napra és akkor azzal is le van a gond. Másrészt mivel ugye együtt vállaltátok a gyerekeket, a férjed is vond be a házimunkába. Akár este 7 után is segíthet bármiben a férjed. Vagy ha hétvégén egy napot otthon van, akkor aznap legyen a takarítási nap és kész. Nálunk is így van, hogy szombaton van mindig a nagyobb takarítás, porszívózás, felmosás, fürdő-wc takarítás, stb. És mi vigyázunk a rendre, levesszül a cipőt így kevesebb a kosz is.

Próbáld meg a nagyokat este is hamarabb lefektetni, hamar megszokják és akkor még este lesz egy kis időd.

Most ezek jutottak az eszembe, de amúgy kitartást neked!

2011. dec. 2. 12:19
 12/15 anonim ***** válasza:
En is csak gratulalni tudok, mivel meg csak a masodikon gondolkodok :), olyan jo csaladi fototok lehet mar , orom olvasni az ilyent!
2011. dec. 2. 13:07
 13/15 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, aranyosak vagytok! :)

Pihiszék van, de ha fáj a hasa és üvölt akkor semmi sem jó... :(

Hordozókendőm is van, abba még nem próbáltam, de ma mindenképpen felkötöm, azt biztos szereti majd, nem is tudom miért nem jutott az eszembe :O :)

Férjem rengeteget segít, nagyokat fürdeti, altatja, vacsiztatja, bevásárol, reggel reggeli hoz, teát főz stb...Igazi álomférj, ezért is mertem szülni :D

Nagyon büszke vagyok a családomra, és tudom, hogy csak most nehéz ennél már könnyebb lesz, de most a hormonok is tombolnak még...szóval lelkileg is kemény, testileg is (nehéz szülés volt)

Köszönöm még egyszer a tanácsokat, gratulációkat! :)

2011. dec. 2. 13:21
 14/15 anonim ***** válasza:

Szia:) nekünk is 3gyermekünk van :) igaz nekem a legidősebb 12éves fiú,aztán 3éves kislány és 3hónapos kisfiú:)

mikor kijöttünk a kórházból még nem tűnt nehéznek :) aztán nálunk is elkezdődött a hasfájás aminek lassan vége,de a hasfájás miatt sokszor volt kézbe és a jót megszokta...

augusztus végén született a kisfiam,így az ovit nem kezdtük el szeptemberbe,de november 1-én elkezdtük,a kislányom nagyon anyás,ha etettem a picit,tuti neki is kellett valami,húúú de nehéz is volt :)nekem sem volt időm a nagyobbakra,igaz a fiam már "nagy a 12évével,de akkor is gyerek,aki igényli az anyját :)szóval igazából nehéz tanácsot adni mert nehéz :):) de hidd el bele jössz az időbeosztásba :) mondta a doktornőnk ha a Lili megy oviba,majd meglátom mennyi időm lesz...hehe :):) hát semmivel sem lett több,sőt kapkodos napok jöttek,fél9re ovi,fél 1-re menni érte :):)amig nincs itthon,gyors főzés takarítás,kisfiam 20perceket szundizik,de a levegőn akár 2órát is alszik. Így minden nap kirakom az erkélyre aludni,és míg alszik van időm a többiekre vagy másra :)segítségem nem nagyon van,be kell látnom kidőlők estére,férjemre sajnos energiám nem marad :( de most megbeszéltük gyerekek mennek a nagyihoz lesz ott fennforgás) mi meg elmegyünk moziba:) 2óra csak a mienk lesz :):) szóval kitartás,napról napra jobban bele fogsz jönni mindenbe :)

Minden jót kívánok nektek,és Boldog Karácsonyt :)

2011. dec. 2. 14:13
 15/15 anonim ***** válasza:

Elhiszem, hogy kimerítő! Anno anyukám (tesóimmal mindhárman még textil-pelenkásak voltunk), szintén kibukott néha. Mikor én születtem bátyám 4, nővérem pedig 2 éves (még nem szobatiszta). Szegény Anyu, akinek egy "bémeg" sem hagyja el a száját egykönnyen, ezt írta Papámnak levélben: "így most ketten gyártják a szaros pelenkát"! (Hozzáteszem: nálunk a szar szó már irgalmatlan nagy káromkodás!!!)

Kitartás!

2011. dec. 2. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!