Miért rosszabb császáral szülni mint természetes uton? Van már egy babám, szeretnék mégegyet de félek a szüléstöl, nem volt jo élmény elégé fájdalmas volt és még utánna is sokáig fájt és nehezen jöttem rendbe. Nem tudom császárnál könnyebb vagy nem?
Én azt hallottam, hogy sima szülés után 2 hét a gyógyulás, császár után 6 hét. Én simán szültem, 2 napig voltam olyan rosszul, hogy fel sem tudtam kelni, de 2 hét után tényleg már el is felejtettem az egészet. Ezek alapján én a sima szülésre szavazok, mert egy újszülöttet ellátni nagyon gáz, ha fel sem tudsz kelni. Az első 2 hétben majd megőrültem, ugye szarul voltam, de pihenni nem tudtam, mert a baba mindig sírt. Szóval ezt 6 hétig, gáz...
Azt is hallottam, hogy a császárosokat is hagyják vajúdni. Ami egy szadista és értelmetlen dolog, szerintem. Nekem az egész szülésben a vajúdás volt a legrosszabb, a tolófájás már felüdülés volt ahhoz képest. A méhlepény leválása indítja el a tejelválasztást, és nem a vajúdás. Azt pedig császárnál is kiveszik. Nekik a fájdalomcsillapítók miatt késhet a tej.
Szóval én a másodikat is inkább természetes úton szülném.
Szia!
Én császárral szültem 7 hónapja. 2 hét túlhordás után, amikor az oxitocinra sem reagáltam, de a kicsi szívhangja leesett, akkor toltak át a műtőbe, és vajúdás nélkül születem meg a kisfiam. Benne volt a pakliban végig a császár, mert faros volt a drága és nagynak is saccolták. Mégis, amikor a főorvos úr azt mondta, hogy akkor mese nincs, a baba élete a tét és irány a műtő, na akkor bepánikoltam. Vérnyomásom 180/120 volt és úgy remegtem, hogy az érzéstelenítő alatt 4-en fogtak le. Nagyon sírtam. Soha nem fogom elfelejteni, amikor az altatóorvos kedvesen megkérdezte, hogy miért félek ennyire? Mondtam neki, hogy nem félek, csak a kisfiam életéért rettegek.
A műtét gyorsan lezajlik, enyhe nyomást lehet csak érezni. Utána nekem még 3-4 óráig hatott az érzéstelenítő, na de aztán utána... 1 hétig iszonyatosan szenvedtem. Varratszedésig volt nagyon rossz, aztán napról napra sokkal jobb lett.
Nekem nem volt problémám a szoptatással, mai napig is 5x szopik még a drága.
A következő babámat is így, vajúdás nélküli császárral szeretném szülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!