Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért rosszabb császáral...

Miért rosszabb császáral szülni mint természetes uton? Van már egy babám, szeretnék mégegyet de félek a szüléstöl, nem volt jo élmény elégé fájdalmas volt és még utánna is sokáig fájt és nehezen jöttem rendbe. Nem tudom császárnál könnyebb vagy nem?

Figyelt kérdés
Leirnátok császáros tapasztalatokat,illetve hogy miért rosszabb ugy mint simán szülni?!(Ha igy van!)
2009. máj. 14. 08:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
91%
Nálam 11 napi túlhordás, fájásgyengeség, szenvedés, elhúzódó kitolási szak, baba szívhangja leesett, vákum. Még nagy szerencse, hogy nem lett semmi baja picinek, akármi is lehetett volna. Én azt mondom, (kövezzetek meg), ha a következőnél akár 1 nappal is túlhordom, inkább szedjék ki belőlem császárral, én ezt még egyszer nem akarom átélni, és nem magam miatt.
2009. máj. 14. 09:19
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem részem volt mindkettőben. Az első volt császár,nekem "csak" a felkelés után voltak gondjaim,de mindössze egy napig. Hamar rendbe jöttem utána,és jó emlék maradt. A második sima volt,attól nagyon féltem. 12 órát vajúdtam,nagyon fájt,a fiacskám lent mindent szakított. De 3 órával a szülés után már vígan "szaladgáltam". :) Így nekem mindkét szülésről pozítiv tapasztalatom van.
2009. máj. 14. 09:20
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Én azt hallottam, hogy sima szülés után 2 hét a gyógyulás, császár után 6 hét. Én simán szültem, 2 napig voltam olyan rosszul, hogy fel sem tudtam kelni, de 2 hét után tényleg már el is felejtettem az egészet. Ezek alapján én a sima szülésre szavazok, mert egy újszülöttet ellátni nagyon gáz, ha fel sem tudsz kelni. Az első 2 hétben majd megőrültem, ugye szarul voltam, de pihenni nem tudtam, mert a baba mindig sírt. Szóval ezt 6 hétig, gáz...

Azt is hallottam, hogy a császárosokat is hagyják vajúdni. Ami egy szadista és értelmetlen dolog, szerintem. Nekem az egész szülésben a vajúdás volt a legrosszabb, a tolófájás már felüdülés volt ahhoz képest. A méhlepény leválása indítja el a tejelválasztást, és nem a vajúdás. Azt pedig császárnál is kiveszik. Nekik a fájdalomcsillapítók miatt késhet a tej.

Szóval én a másodikat is inkább természetes úton szülném.

2009. máj. 14. 10:13
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én császárral szültem 7 hónapja. 2 hét túlhordás után, amikor az oxitocinra sem reagáltam, de a kicsi szívhangja leesett, akkor toltak át a műtőbe, és vajúdás nélkül születem meg a kisfiam. Benne volt a pakliban végig a császár, mert faros volt a drága és nagynak is saccolták. Mégis, amikor a főorvos úr azt mondta, hogy akkor mese nincs, a baba élete a tét és irány a műtő, na akkor bepánikoltam. Vérnyomásom 180/120 volt és úgy remegtem, hogy az érzéstelenítő alatt 4-en fogtak le. Nagyon sírtam. Soha nem fogom elfelejteni, amikor az altatóorvos kedvesen megkérdezte, hogy miért félek ennyire? Mondtam neki, hogy nem félek, csak a kisfiam életéért rettegek.

A műtét gyorsan lezajlik, enyhe nyomást lehet csak érezni. Utána nekem még 3-4 óráig hatott az érzéstelenítő, na de aztán utána... 1 hétig iszonyatosan szenvedtem. Varratszedésig volt nagyon rossz, aztán napról napra sokkal jobb lett.

Nekem nem volt problémám a szoptatással, mai napig is 5x szopik még a drága.

A következő babámat is így, vajúdás nélküli császárral szeretném szülni.

2009. máj. 14. 10:43
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Én császárral szültem, de nekem ez volt a lehető legjobb. Nem tágultam, nem voltak fájásaim és még a baba is belekakilt a vízbe amitől nagyon csúnya szine volt. Rámtették a fájáserősítőt amitől megindultak a fájások, amik nagyon kicsik voltak, de én az hittem azokat sem élem túl, szerintem nem is bírtam volna ki a rendes szülést. A szomszédban lévő szülő hölgy csak úgy ordított, eddig úgy gondoltam, hogy lehet csendben is szülni, de nem azt fájdalmat nem lehet máshogy elviselni ,csak ha kiabál az ember. De közben még lelassult a baba mozgása is, így vittek is rögtön császározni. Mikor ezt meghallottam egy megkönnyebülés volt, hogy nem kell azt a fájdalmat átélnem. Nem sokra rá már meg is pillanthattam a kisfiam. Engem összevartak felszívódó cérnával, így még varratszedés sem volt utólag. És vittek az örzőbe, ahol az volta a legfurcsább, hogy nem éreztem a lábamat. 12 óra múlva felkelhette, simán kimentem a wc-re, nem volt fejfájásom. Sétálgattam egy kicsit, de nem volt fájdalmas. Szerentem a császárnál fájdalommentesebben nem lehet szülni. Remélem a második babámat is így tudom a világra hozni.
2009. máj. 14. 17:50
 16/16 anonim ***** válasza:
szia Én 16 éve szültem császárral még a függőleges vágással,alig tudtak felébreszteni aztán amikor fel kellett kelnem a műtét után 2 órával azt hittem belehalok,Én még másfél hónap után is nyögtem és majd 1 hónapig feküdtem és 7 helyen kidurrant a varratom.De most már bikini vágást csinálnak állítólag nagyon hamar és jól gyógyul.Valószínű novemberben megint császárom lesz,mert méhszájplasztikám volt az 1-ső császár után,és lehet nem tudok tágulni na meg az első császár miatti vágás miatt,Én is parázok.
2010. aug. 7. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!