Barátnőm lánya 1.5 éves de még mindig javarészt üveges kaját kap. Szerintetek ez normális? Amit főz nem nagyon akarja megenni, Esetleg azt csinálja hogy felesbe keveri krumplival, tésztával stb. Fiam 1 éves de már nem kap bébi kaját!
Szia
Én 6hósan üvegessel kezdtem a hozzátáplálást. kb 11hós koráig üvegeset evett, aztán egyszer kinézte a számból a kaját, azóta azt eszi amit mi :) Most 15hós
nagyon ritkán veszek üvegeset már, amikor utazunk.
Szerintem csak meg kell érnie rá.
Szerintem ilyen korban nagyon számít, hogy együtt eszik-e a család, ill, hogy a fogzásban hol tart, mennyire viseli meg épp.
16 hós gyerekem is finnyáskodik néha, de ha vele eszem "partnerként" és nem csak őt kínálgatom, miközben be van kötve a székébe, akkor általában megjön az étvágya. Persze ennek az a vége, hogy sokszor tányért és evőeszközt cserélünk, na meg úszik a konyha :)
Egyébként ha úgy látom, hogy a foga miatt finnyás-nyűgös, akkor engedem válogatni (ő ilyenkor csak kiflit vagy hasonló "egészben" rághatót hajlandó enni), de ha csak szimplán nyafi, akkor bemegyünk játszani és fél óra múlva újra meginterjúvolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!