Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kinél mennyi idő után fogy el...

Kinél mennyi idő után fogy el 1 üveg Vigantol?

Figyelt kérdés
2011. dec. 1. 11:27
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Sajnálom. Én csak Neked adtam zöld kezet, mert számomra a Te válaszod volt a legértékesebb. Úgy látszik tényleg fájt valakinek, hogy csak a te véleményedet értékeltem... :(
2011. dec. 2. 17:26
 12/13 anonim ***** válasza:

A hivatalos tájékoztatóban ez szerepel:

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

-Mit tartalmaz a Vigantol cseppek?

A készítmény hatóanyaga a kolekalciferol (D3-vitamin).

1 ml semleges olajos oldat (kb. 40 csepp) 0,5 mg kolekalciferolt, 20 000 NE (Nemzetközi egység) D3-vitaminnak megfelelő mennyiséget tartalmaz.

Egyéb összetevők: közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjei

-Milyen a Vigantol cseppek készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

átlátszó, enyhén sárgás színű, viszkózus oldat.

10 ml oldat fehér, csavaros, PP kupakkal lezárt, fehér LDPE cseppentővel ellátott, barna, III-as típusú üvegben és dobozban.

[link]

Vagyis 1 ml 40 csepp, 10 ml 400 csepp.

Ami igen soknak tűnik, én még egy anyukától sem hallottam, hogy több mint egy évig kitartott volna neki (napi egy cseppel számolva).

Doki nálunk azt mondta, hogy kb. egy félévre lesz elég, és nagyjából tényleg annyira volt elég (mondjuk néha-néha 2 csepp csöppent).

Gondolom másképp használjuk, ha magasabbról cseppentem kisebb adag megy, mintha már közben esetleg hozzáér a baba szájához vagy kanálhoz vagy az ételhez, legalábbis én így láttam.

Úgyhogy "átlagoljunk": ahogy a válaszokat nézem 6-10 hónap között fogy el.

2011. dec. 2. 19:07
 13/13 anonim ***** válasza:

Azóta lehiggadtam. Elsőre nagyon megbökte a szemem és felbosszantott a dolog, hogy kinek fájhatott a válasz, főleg, miért... De ilyenkor, mindig átgondolom és tudom, hogy vannak itt hasonlóan gondolkodók. (mint ahogy te is mellém álltál) Lehet, hogy csöndben vannak, de itt vannak és ennyi pont elég, hogy megnyugtasson.

Én mindenkit felpontoztam, úgyhogy megnyugodhattok, nem volt bosszú visszapontozás. Na jó, nem drámázok többet ezen, mert valahol ez piti dolog, máshol meg komolyabb dolgokra világít rá.

Hozzáfűzés: valóban, a tájékoztatóban 40cspp/1ml, míg magán a dobozon 30csepp/1 ml szerepel. Nyilván tök nehéz adagolni, nekem pl. sosem sikerül csak egy cseppet adni. Erre azt mondta a gyerekorvos, hogy ha egyszer meglódult, akkor másnap nem kell adni és fordítva. A lényeg, hogy nem kell belőle ügyet csinálni

2011. dec. 3. 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!