Mit csinálok rosszul? Nálunk minden este ordítás van:- ( 5 hónapos, de még midnig nem tudtam kitapasztalni, hogyan is lenne jó. Vagy éhes lest, vagy fáradt mire eljön a fürdetés ideje. Sehogy sem jó:- (
Köszi Stefi:-)
Tudod én nem ragaszkodom ám semmihez, ez a sokadik napirendünk 6 hónap alatt. Ő alakítja, én meg hozzá idomulok. Próbálom a lehető legrugalmasabban kezelni, tudod amit leírtam az csak szemléltető napirend volt, természetesen nem mindennap ez a program, és nem kér percre pontosan 3 óránként enni, és van, hogy kaja után rögtön alszik, és egyáltalán nem játszik, hanem alszik a köv.kajálásig. És vannak olyan napok amikor 4 vagy 5 óránként kér enni. Szóval én csak szemléltetni próbáltam, de inkább a délutáni-esti evés-alvásokon van a hangsúly. Próbáltam azt amit írtatok, hogy korábban fürdetem, és fektetem le, de ekkor nem fogadja el a vacsorát, amivel nem lenne baj, ha felébredne enni, de nem ébred fel, csak rosszul alszik, forgolódik fel-fel sír, de nem ébred egészen fel, én próbáltam ilyenkor megetetni, lehetetlen, annyira tud aludni. Szóval nem eszik, csak hamarabb ébred, mondjuk 5-kor, de akkor az a nap már el van cseszve, mert nagyon nyűgös, és rettentő éhes ezeken a napokon. Szinte két óránként kér enni, mohón, hányásig eszik, de csak ilyenkor! Szóval ezt azért nem szorgalmaznám.
Próbálok én nem görcsös lenni, csak már előre félek az estéktől. Csak remélem, hogy kialakul valahogy...:-)
szia
kisfiam 4 hónapos koráig mi is hasonló cipőben jártunk, de azóta nálunk a következő vált be:
-a reggeli kelés változó (van hogy 5 van hogy 6) de a reggeli első evés ideje az fix. félhét!
-utána így meg nálunk is a nap az alvás, játék, evés körforgásában azzal a különbséggel, hogya 3 óránkénti evést alkalmanként kitolom fél vagy negyed órácskákkal, úgy hogy délutánra már van egy 4 órási vagy fél ötös evésünk aztán pedig egy óra séta, ami alatt alszik. Ha a séta nem megoldható mint pl. nálunk is most mert betegecske akkor beteszem babakocsiba és addig tologatom, amíg elalszik (3-4 napig lehet h visszasír ha abbahagyod a tologatást, de hamar megszokja és végigalussza a szokásos fél-háromnegyed óráját) majd ha felkelt 6 - félhét körül akkor még pici játék (félórácska) addig előpakolok fürdéshez, 19:00kor pancsi, vacsora 19:30 és utána szundi...
nálunk ez vált be
nekem anyatejes a babám, de az evések közötti időt néha (félidőben) egy kis almapéppel szoktam kitolni, mert azt már eszik
remélem segítettem picit
jó babázást!
Értelek..
Hát, ami még eszembe jutott: nem próbáltad valahogy úgy kitologatni a dolgokat, hogy reggel esetleg később keljen? Tudom, ezt elég nehéz befolyásolni még a nagyobbaknál is, de hátha valahogy sikerülne és későbbre csúszna minden.
De az is egy ötlet, amit az előző írt.
10:55
Látod, eszembe sem jutott, hogy két etetés között kapjon egy kis gyümölcsöt...mekkora hülye vagyok. Tápszeres, és rendesen eszik pár dolgot...gondoltam arra a sinlac-ra is, mondjuk csak itt olvastam róla, azt sem tudom mi az.
Talán ha kitolom az étkezéseket, az alvását is ki tudnám, ha csak fél-egy órát nyernék estére, már nem lenne semmi baj.
Bár akkor sem aludna 17-18 között:-))
Stefi:-)
Tudod az én gyerekem egy óramű. Reggel 6:09-kor jelez. Van amikor hamarabb ébred, de akkor még nem éhes, de a határ az 6:09:-) Attól tovább nem bírja. Egyszer egyszer előfordul, hogy 8-ig képes aludni, vagy 7-ig, gőzöm sincs mi az oka. Mindig próbálok visszagondolni, hogy mit csináltam, hogy ilyen jó sokáig aludt, de ugyan azt csináltam mint máskor.
Mindenesetre mindenkinek köszönöm a tanácsokat, megpróbálom alkalmazni őket:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!