Mennyi időközönként és mennyi ideig alszik 9-10 hónapos babátok?
Nekem kb. úgy 2-3 óránként elfárad és elalszik, vagy nyűgi lesz és altatni kell, mert ő kéri.
6 hónapos koráig szinte semmit nem aludt, és éjszaka is szopizott. Egy ideje vagy egész éjjel alszik, vagy ha fel is kel, utána még ráalszik vagy 2-3 órát is, azután napközben többször igényli. Ezért az etetéssel is sokszor bajban vagyok, mert amikor már épp itt lenne az idő, elalszik. :(
Kell aggódnom, vagy ez normális? Másnak volt ilyen?
Az én lányom 9 hónapos. Kb. másfél hete már csak ebéd után alszik egyszer, olyan 2-2,5 órát.
Előtte ebéd előtt már le kellett tennem, így az ebéd sokszor 2 körül volt csak. És este meg már nyűgös volt, vagy le is kellett tenni olyan fél 6 körül fél órára.
Így aztán elkezdtem átszoktatni a délutáni alvásra.
Este fél 9 körül alszik el, reggel fél 8 körül ébred.
Ez tök normális.
Az enyém 10 és fél hónapos. Délelőtt és délután is alszik másfél-másfél órát. De egy hónapja még 6-7 között szüksége volt egy 40 perces harmadik alvásra, mert nem bírta ki a fürdésig. Akkor még alig bírt ki 2-3 óránál többet ébren. Most is inkább csak 2,5-3,5 órát bír.
Éjjel viszont még mindig 2x ébred és csak szopival alszik vissza.
Én most már a délelőtti alvás előtt adom neki a tízórait, utána az ebédet. Délutáni alvás előtt vagy kap uzsonnát, vagy nem, attól függ, hánykor, memmyit ebédelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!