Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi időközönként és mennyi...

Mennyi időközönként és mennyi ideig alszik 9-10 hónapos babátok?

Figyelt kérdés

Nekem kb. úgy 2-3 óránként elfárad és elalszik, vagy nyűgi lesz és altatni kell, mert ő kéri.

6 hónapos koráig szinte semmit nem aludt, és éjszaka is szopizott. Egy ideje vagy egész éjjel alszik, vagy ha fel is kel, utána még ráalszik vagy 2-3 órát is, azután napközben többször igényli. Ezért az etetéssel is sokszor bajban vagyok, mert amikor már épp itt lenne az idő, elalszik. :(

Kell aggódnom, vagy ez normális? Másnak volt ilyen?

2011. nov. 30. 12:35
 1/4 anonim ***** válasza:

Az én lányom 9 hónapos. Kb. másfél hete már csak ebéd után alszik egyszer, olyan 2-2,5 órát.

Előtte ebéd előtt már le kellett tennem, így az ebéd sokszor 2 körül volt csak. És este meg már nyűgös volt, vagy le is kellett tenni olyan fél 6 körül fél órára.

Így aztán elkezdtem átszoktatni a délutáni alvásra.

Este fél 9 körül alszik el, reggel fél 8 körül ébred.

2011. nov. 30. 12:44
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez tök normális.

Az enyém 10 és fél hónapos. Délelőtt és délután is alszik másfél-másfél órát. De egy hónapja még 6-7 között szüksége volt egy 40 perces harmadik alvásra, mert nem bírta ki a fürdésig. Akkor még alig bírt ki 2-3 óránál többet ébren. Most is inkább csak 2,5-3,5 órát bír.

Éjjel viszont még mindig 2x ébred és csak szopival alszik vissza.

Én most már a délelőtti alvás előtt adom neki a tízórait, utána az ebédet. Délutáni alvás előtt vagy kap uzsonnát, vagy nem, attól függ, hánykor, memmyit ebédelt.

2011. nov. 30. 12:59
 3/4 anonim ***** válasza:
szia,az enyém 10órát alszik éjjel,6-7körül ébred,egy órát bír ébren,majd alszik egy órát,3óra játék 1óra alvás,3óra játék 1óra alvás,8kor alvás.Evések 4óránként,én nem aggódok,pedig valóban,van akié már csak egyszer alszik,de minek nyűglődtessem az enyémet ha alhat is,itthon vagyunk,megteheti,programokat meg ehhez igazítom.Egyelőre így állunk.Hidd el ha annyira éhes lenne,nem tudna aludni,akkor megeteted ébredés után.Amúgy ez az idő is álmosító.
2011. nov. 30. 13:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató válaszokat, egy kicsit aggódtam, hogy esetleg a kis szívével van valami, azért nem bírja, vagy hogy nincs ereje, mert több hami kéne neki, vagy ilyesmi...
2011. dec. 1. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!