Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Öt hónapos kislányom (tápis)...

Öt hónapos kislányom (tápis) napi 500-750 grammokat eszik. Ez sok?

Figyelt kérdés
Igazság szerint a 2-3. hónapban 900-1000 grammokat is megevett és rengeteget gyarapodott akkor. Most 7,7 kg, és kb. 65 cm. Tényleg nagyon sok ez? Ilyen jelzőkkel illetik a fülem hallatára: kövér, óriás bébi, bálna. Már kezd bántani a dolog.
2009. máj. 13. 18:19
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ez baromság! Az én fiam szintén 5hós, most 7900gramm és 68 centi! Napi két üveg bébikaját bever, meg mellé tápszert, így összesen 900-1000-et eszik egy nap, és emellé bever még 3-4deci teát. Én nem látom, hogy kövér lenne. Jó kis husis jókedvű baba, hála istennek jó étvággyal! Ne foglalkozz más véleményével, ha boldog a babád, és szépen eszik gyarapszik akkor más nem számít! Szép nagy baba, ez miért baj? Legyen inkább satnyácska?
2009. máj. 13. 18:29
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem nem sok. A fiam most lesz hat hónapos és hatalmas. Az étvágya is és ő is. 74 cm és 9 kg. Hogy őszinte legyek nekem még ő sem tűnik kövérnek, inkább a combja fodros, de más nem, nincs hatalmas arca és teljesen arányos.

Négy kilóval született és mindig sokat evett. Most már elkezdtem a hozzátáplálást két hete, de előtte naponta ötször evett 210 ml tápszert, tehát 1050 ml-t egy nap és átlag 3 dl cukormentes teát iszik emellett. Ez van, nem adhatok neki kevesebbet enni, ha ennyit kér. Ettől többet nem igényelt, mert ha esetleg többet kevertem nagy ritkán, akkor meghagyta a felesleget. Jah, és ezt a mennyiséget több, mint két hónapig ette, de nem kellett növelnem, mert elég volt neki.

Egyébként a zöldségeket és a gyümölcsöket is jó étvággyal eszi, kíváncsi vagyok, hogy halad majd ezután a súlynövekedése.

Másik: ha valaki azt mondaná a babámra, hogy bálna, vagy kövér, akkor lehet, hogy tartanék egy rövid monológot arról, hogy neki még csak szükségletei vannak, nem tud elmenni sportolni, nem tud diétázni, vagy alakot formálni, mint a felnőttek. Márpedig szerintem nagyon kevés olyan felnőtt ember van, aki nem férne rá egy kis erősödés, alakformálás, fogyás. Szóval ha egyszer szólna rá egy nem tökéletes ember ilyet (márpedig senki sem tökéletes), akkor én sem restellnék visszaszúrni...

2009. máj. 13. 18:37
 3/3 anonim ***** válasza:
A mi babunk 4 hónapos és 8,2 kg 65 cm. Igaz nagy sullyal (4,35) született.Kis ducika,de nem mondhatom hogy olyan kövér lenne.Ő 3 óránként eszik 150-et.És mellé most kezdünk izlelgetni gyümölcsöt és zöldséget.Nekem is mondták hogy kövér meg ilyenek,de én nem törődök velük.Ha egyszer éhes,nem fogom éheztetni!Ha nem kap,sír...Ne is foglalkozz azokkal,akik ezt mondták!Majd ha már tud szaladgálni,leadja azt a pár kg-t.Ne aggódj.
2009. máj. 13. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!