Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek ha egész nap csak...

Bébyke111 kérdése:

Mit tegyek ha egész nap csak nyafog?

Figyelt kérdés
Már reggel rosszkedvűen kel a 19 hónapos kislányom, nagyon hangulatember. Pl tegnap kisangyal ma meg mintha ki kelt volna magából, és általában ilyen. Nagyon ritka amikor egy kisangyal. Reggel nem eszik csak egy szelet szalámit, kenyér szóba sem jöhet. Fél óra múlva meg már a nasi szekrényt nyitogatja hogy adjak neki valamit,persze nem kap. Ezután pedig tejcit akar, gondolom éhes, de mindegy mivel kínálom, válogat. Azért lehet hogy nyafog mert éhes, vagy azért mert csak nyűglődik, és nem tudja feltalálni magát? Ja és egyfolytában anyázik, miközben én próbálok főzni, vagy ha véletlen lefoglalom magam valamivel. Miért van ez? Szoktunk pedig együtt játszani, fogócska bújócska, hinta... mesekönyv. Már nagyon kivagyok kérlek adjatok valami jótanácsot. Előre is köszönöm.
2011. nov. 29. 13:35
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez a korral jár, két év körüli gyerekek szeretik feszegetni a határokat, kipróbálják meddig mehetnek el. Sajna hónapokig is el fog tartani, kicsit terrorizál is majd, kitartás, következetesség, türelem....
2011. nov. 29. 13:40
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi! hát igen türelem az nagyon sok kell, csak a baj az hogy sokszor már annyira feszegeti a határokat hogy este még az apja is kikészül tőle 5 perc alatt. Pedig ő nem látja annyit. Mindenesetre ez már egy jó ideje tart, sőt azt hiszem már 6-7 hónapos kora óta, van hogy csak nyüglődik egész nap, nyafog, stb. Hát már én is várom hogy nagyobb legyen :) Ennek ellenére imádom őt, mert ha rászólok is eréjesebben, akkor tudja hogy bűnös volt és jön puszilni és ölelni, persze tudom ez is a dolog része, hogy hogy bír levenni a lábamról.
2011. nov. 29. 13:48
 3/4 anonim ***** válasza:

valóban korral jár. de szerintem fontos, hogy azon legyél, hogy neki is megfeleljen. pl. nekünk az jött be, hogy mikor felkel még az ágyban kapja meg a tejet, az eltelíti, viszont kenyeret ő sem tudna enni ébredés után. kb. 1 órára rá ülünk le enni.

ne csak ilyeneket játssz vele, most már nagy ahhoz, hogy bevont a háztartásba is :) dobja ki ő a szemetet, törölgessen ő, ha krumplit pucolsz akkor tedd ki, hogy ő is megfogdossa, adogassa, megmoshatja ő.

nekem fiam van így nem vagyok otthon a babázásba, de bábozhatsz a babáival, szerep játékozzatok.

próbáld meg napirend szerűen csinálni a szabad foglalkozást és a közös játékot.

pl. reggeli után fél óra közös játék majd takarítás, főzés, ebéd, közös játék, alvás, séta... nem tudom, ahogy nektek kényelmes, csak ha napi szinten ugyanúgy csinálod az megnyugtatja mert tudja, mi fog következni :)

és persze az idő is sokat számít, ma olyan borús rossz idő van, én is "nyűgös" vagyok ettől ;D

2011. nov. 29. 13:55
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon sokat segítettél, mivel én nem szoktam nagyon rendszerezni a közös játékot, mikor hogy jön össze. Pl. miközben tereget, vagy ágyhuzatot cserélek... Mostantól akkor megpróbálok vele rendeszert csinálni. Reggel ő is ágyban kapja a tejet, kb 6 körül-után, aztán attól függ hogy visszaalszik, ha nem akkor felkelünk és kb 9 körül reggelizünk, amit ő kér. azért nem értem miért nem reggelizik. aztán vagy elmegyünk sétálni pár órát, vagy főzök. délben lerakom aludni, 3 körül felébred, eszik, játszunk vagy megint séta, ha hazajövünk akkor viszont szoktunk játszani mindig. Most kipróbálom egy ideig, amit mondtál, hátha jobb lesz. Köszi mégegyszer. :)
2011. nov. 29. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!