Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Olvastatok a védőoltások...

Olvastatok a védőoltások veszélyeiről? Anyukák hogyan lehet ezt megemészteni? (mellékelt link)

Figyelt kérdés

[link]

[link]

2011. nov. 28. 16:10
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Szerintem is mérlegelni kell. Hülyeség az összes létező védőoltást fejvesztve beadatni a gyereknek.

A közértben sem veszel meg minden terméket, hanem gondolkozol, mi kell és mi nem. Tudom ez hülye hasonlat, de a termékreklámok mellett nemhiába minden második reklám gyógyszerreklám a tv-ben. Csak az a baj, hogy itt az emberek egészségével játszanak, és ilyenkor mindenki bepánikol.

2011. nov. 28. 16:43
 12/22 anonim ***** válasza:

Ez a két honlap tipikusan olyan kinézetű, hogy már amiatt sem tudom komolyan venni. Sokat és sokfélét olvasok neten, meg vmennyi webszerkesztős ismeretem is van, ez ugyan mellékes, de tényleg látok összefüggéseket bizonyos oldalak tartalmával és kinézetével kapcsolatban.

Nos, a védőoltások akkor is jók és kellenek. Pestis, lepra ellen pl nem oltanak. Miért? Mert ezek azok a betegségek, amelyeket tényleg meg tudott fékezni a javuló higiénia és életkörülmények.

Az apukám kiskorában még tombolt a szamárköhögés, ő is átesett rajta, egy unokatestvérük 3 évesen diphteria-ban halt meg, de ismerek az ő korosztályukból olyat, akit a gyermekbénulás nyomorított meg.

Viszont olyanról azóta is csak egyetlen egyet hallottam (testvérem osztálytársa, aki védőoltás mellékhatása miatt bénult le). Ez ugyan nem hivatalos statisztika, de nagyjából szerintem összhangban van azzal.

Vannak fanatikus oltás ellenes szülők, nekik az a szerencséjük, hogy mivel a gyerekek többsége oltva van, ez védi meg az p gyereküket is (talán kollektív védettség a kifejezés, nem akarok hülyeséget írni, nem jutott eszembe a pontos kifejezés).

A kötelezőket az én babáim is megkapták, meg azon kívül a meningitis ellenit, de se rota, se bárányhimlő, semmi egyéb.

Sőt, engem kifejezetten megnyugtat az, hogy a BCG-t már a kórházban megkapják a picik. Ugyanis elég sz.r környéken lakunk, rengeteg a hajléktalan meg rossz körülmények között élő, akiket nem lehet elkerülni teljesen, és hát ez a réteg a TBC melegágya.

Szerintem ilyen szempontok szerint is érdemes végiggondolni, nem csak az összeesküvés-elméletektől beijedve összezavarodni.

2011. nov. 28. 16:45
 13/22 anonim ***** válasza:
86%

Az orvoslás nem matematika. Nincs olyan, hogy kettő meg kettő mindig négy. Inkább olyasmi van, hogy kettő meg kettő növeli a valószínűségét a négynek, de van esély arra is, hogy csak három lesz, vagy kettő marad, de akár egy is lehet. Mégis kimondják, hogy kettő meg kettő az négy az orvoslásban is, mert arra van a legnagyobb esély, a többire elenyésző, és mert a közvélemény felé nem lehet, tanulmányokat, hatásvizsgálatokat publikálni, csak egy tőmondatot. Az talán megmarad az emberi fejekben.

Tehát azt fogják publikálni, hogy a védőoltás megvédi a gyereket a betegségektől, esetleg lázas lesz, amíg hat a vakcina.

Nem pedig a többszáz oldalas vizsgálati eredményeket.

Érthető is, a kutya nem olvasná el. Többszáz oldal a védőoltásról, önmagában még nem is lenne sok, de akkor már olvashatnánk ugyanennyit a megfázásról, a dohányzásról, a só fontosságáról az étrendünkben, az elhízás kockázatairól, satöbbi. Egy élet nem elég erre. Nekünk bőven elég minden területen az az egy-két tőmondat. Gond esetén pedig felkeressük azt, például az orvost, aki beleásta magát mélyen a témába.

2011. nov. 28. 16:49
 14/22 A kérdező kommentje:

Több szem többet lát...jó a ti nézőpontotokból is látni.

Köszi az eddigi válaszokat és várom a további véleményeket..

És szerintem is az a legbosszantóbb, hogy hiába vergődünk - az igazságot a védőoltásokról nem tudhatjuk meg. Úgy értem a teljes igazságot a veszélyeiről és a hatásosságának a mértékéről...

2011. nov. 28. 16:50
 15/22 anonim ***** válasza:

Elég azt tudni, hogy régebben a gyerekek min. 50 %-a nem élte meg a 2 éves kort. Amióta vannak ezek a védőoltások, azóta a csecsemőhalálozás szinte teljesen megszűnt.

Akkor most jöhetnek az ellenzők, hogy jaj, az oltás mellékhatása. De jól írta, aki azt írta, hogyha nem adatod be, és a gyerek nem kapja el, az azért van, mert az összes többi gyerek be van oltva. A H1N1 idején olvastam, hogy egy járvány megszüntetéséhez az kell, hogy a lakosság min. 75 %-a be legyen oltva. Ezeknél a betegségeknél ez az arány bőven megvan.

Viszont, ha most megszüntetnék, vagy fizetni kéne érte, és megint meghalnának ebben a gyerekek, akkor meg majd jönne a fújjogás, hogy régen ez ingyenes volt, most miért nem az.

2011. nov. 28. 17:12
 16/22 anonim ***** válasza:

Ne haragudj kérdező, de ebben tévedsz. Természetesen az interneten nem találod meg azt a rengeteg adatot, ami létezik a témában. De ha nagyon akarsz, mindenhez hozzáférsz.

Magyarországon a SOTE központi könyvtára az orvostudomány országos szakkönyvtára. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy amit publikáltak Magyarországon, az minden ott megtalálható. Ezen kívül pedig természetesen azok az idegen nyelvű anyagok is, amiket az egyetemen használnak vagy használhatnak.

A könyvtár nyilvános, tehát bármikor megvan rá a lehetőséged, ha érdekel a téma, hogy bemenj és olvasd a téged érdeklő kiadványokat (könyveket az általános, folyóiratokat az aktuális dolgokról).

Persze ez nyilván macerás és hosszadalmas dolog, az állomány hatalmas. De ha tényleg érdekel, akkor jó tudni, hogy az információk nincsenek elrejtve, bármikor elolvashatod őket. Az orvosok is ezek alapján dolgoznak, és ha valami új felfedezésre jutottak, azt a folyóiratokban osztják meg az orvostársadalommal.

egy könyvtáros

2011. nov. 28. 17:14
 17/22 anonim ***** válasza:

Hát azért az enyhén nevetséges, amit a 2. cikkben írnak:

"Egy egészséges szervezet immunrendszere képes legyőzni a kórokozókat olyanynyira, hogy még az oly halálos kór is, mint például a tüdőbaj, mindössze nátha súlyosságú betegségként jelentkezhet." Erre hol van adat?

Mellesleg valóban az oldal kinézete sem a komolyságát támasztja alá.

2011. nov. 28. 17:15
 18/22 anonim ***** válasza:
Szerintem csekély a mellékhatás miatt lebénult, megbetegedett gyerekek aránya azokhoz képest, akik az oltás miatt megélhetik a felnőtt kort. Ezek az oltások olyan vírusok ellen védenek, ami miatt régen tömegesen haltak meg. A Rotát én beadattam, nem érdekelt az ára, de ha látott már valaki kisgyereket kiszáradva, ami 1-2 óra alatt történik, hát szerintem nem gondolkodna, hogy megelőzi e.Több barátnőm rohant kórházba a beteg gyerekével, aki szinte félájult volt. Én nem kockáztatnék.
2011. nov. 28. 17:24
 19/22 anonim ***** válasza:
54%

ugyan már.

Ballagj be valamelyik kórházban mai napig élnek lebénult emberek vastüdőn, biztos szívesen látnak és akkor láthatod, nem épp orrfolyás ellen vannak az oltások.

A másik pedig nem az oltások fékezik meg a járványokat????????Németországban nincs is védőoltás, és van minden évben nagyon komoly járvány, áldozatokkal. Franciaország ugyanez.

És akkor még nem beszéltem Afrikáról.

Szóval azért ennél nagyobb blődséget állítani, hogy védőoltás nélkül sem lenne járvány, holott itt a földön, amelyik országban nincs védőoltás, van járvány.

Olvasd el, hányan halnak meg Afrikában tetanuszban. És nálunk? Ja, nálunk van ellene oltás. Vagy tudom már, ne a szemednek higgy, nekem drágám típusú dolog ez.

2011. nov. 28. 18:29
 20/22 anonim ***** válasza:
54%

Nem kell minden hülyeséget elhinni,amit a neten talál az ember.

ha én összedobok egy ilyen honlapot saccra 15 perc alatt,és leírom,hogy az ég valójában zöld,azt sem kell elhinni.

Egyébként mindenki tanult biológiát,léteznek könyvtárak,hieteles internetes források,és józan paraszti ész is..hát így lehet megemészteni,nem kell naívnak és tudatlannak maradni.

2011. nov. 28. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!