Adjak cumit a kisfiamnak?
Szia! A nagyobbik fiam már a kórházban cumizott, ő komfort-cumis volt. Valóban sokszor visszasírta éjjel, de tartottunk tartalékot, hogy a sötétben ne kelljen keresgélni. Ha éhes volt, nem fogadta el, és akkor kapott cicit. Másfél évesen nehezen, de rászoktattam, hogy csak alváshoz használja. Februárban volt 3 éves, januárban leszokott a cumiról. Mondtam neki, hogy csúnyák lesznek a fogai, és nem fog tudni enni se túrórudit, se popcornt (ezek a kedvenc nasik). Elfogadta, és soha se hiszti, se éjszakai sírás nem volt azóta, és nem vetette vissza, mert utána 2-3 hétre rá nappalra szobatiszta lett. Semmilyen törést nem okozott az elvétele, főleg, hogy magától adta oda. A kicsi most 1,5 éves, és a kezdetektől úgy szoktattam, hogy csak alváshoz adtam oda. Ő is ragaszkodik hozzá, de nem olyan nagy cumis, mint a bátyja volt. Szerintem nem rontasz el ezzel semmit, okosan kell csinálni, ha már nagyobbacska (10-12 hós), nem kell minden kis sírásért a szájába dugni, semmi baja nem lesz egy kis pityergéstől.
Boldog babázást! :o)
én is cumi párti vagyok mivel a cumit bármikor elveszem tőle,de ha az ujjára kap rá akkor azt nehezen veszem el. én csak az én anyámbol indulok ki akit 7 évesen vittek orvoshoz,mert szétszivta az ujját. ha rám hallgatsz az ujját
ne hagyd h szopizza.
a gyerek gyerek nem hülye,meglehet vele értetni,hogy nem szabad,nekem 2 hónapos a fiam és ha bekapja az ujját csak annyit mondok,hogy nem szabad,de nem nyulok hozzá,pontosan
tudja mire gondolok.szerintem nem rontod el,én rontottam el mert nem mindig fogadja el a cumit és akkor a mellet kéri,és azon cumizik.szerinted hogy néz ki a mellem?:D
Ideális esetben tehát a baba szopizási igényét teljes mértékben a cicin elégíti ki. A cumi amellett, hogy cumizavarhoz, szopizási problémákhoz vezet (különösen az "anatómiailag formázottak"), mivel egészen másfajta ingert okoznak a szájban, egészen másképp kell a babának a szájában tartania, a tejtermelés visszaesését is okozhatják. Ugyanis ha a baba időnként cumit kap, ahelyett, hogy mellre kerülne, nem tudja elég tej termelésére késztetni a mellet. Ez különösen növekedési ugrások idején okozhat gondot.
A mell azonban sosem teljesen üres, tehát komfortszopizás idején is jön belőle némi tej. Egyes babák ezt nehezményezhetik, mivel már pukkadásig laktak, csak épp még szopiznának. Vannak babák, akik ezt úgy oldják meg, hogy ilyenkor a fölösleges tejet kifolyatják a szájukból. Más babák viszont kellemetlenül érzik magukat a folyó tejtől. Nekik segíthet, ha ilyenkor az "üresebbik" mellre tesszük rá őket. Ha ez sem válik be, akkor odaadhatjuk szopizni a tiszta, rövidre vágott körmű ujjunkat, ezen általában meg szoktak nyugodni. Az ujj sokkal jobban hasonlít a cicire, mint a cumi, így nem okoz cumizavart. Ezek a babák általában hamar fölfedezik az ujjukat, és utána azt szopizzák. Az ujjszopós babák azonban mindig jelentkeznek, amikor ténylegesen tejre van szükségük, tehát nekik nem lehet "betömni" a szájukat az ujjacskával.
Mindamellett tehát, hogy a hétköznapi életben nem javasolható a cumi használata, egyes terápiás esetekben beválhat, pl. olyan babáknál, akiknél gyenge a száj körüli izmok tónusa tornázásra, vagy huzamosabb időt inkubátorban tölteni kényszerülő babáknál fájdalomcsillapításra.
Kedves előttem szóló!
Ezeket az égbekiáltó nagy hülyeségeket melyik szakkönyvekbe olvastad???Mert írnak elég ostobaságot az tuti,a kár az,hogy akik írták nem biztos,hogy gyereket is neveltek.Ha a cumitól szopizavar lesz,akkor az lesz az ujjszopástól is.Nekem mindkét gyerekem cumizott,cumisüvegük is volt,ill van is a kicsinek,a most születendőnek is adok mindkettőt ha igényli.
Tejem pedig annyi volt,hogy el is adtam,ez sem cumi kérdése.Enni pedig a cumis babák is szoktak,ugyanis ők is éhesek lesznek.Szerintem az ujjszopás sokkal rosszabb mint a cumi.
Kedves kérdező,ne legyen lelkiismeretfurdalásod a most divatos cumimizéria miatt,ha jónak látod adj neki nyugodtan.Ezeket a dolgokat gyerekeknek,babáknak találták ki,és nyugi le fog róla szokni.Nem láttam még felnőttet cumizni.
Boldog babázást nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!