Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan altatjátok a babáitokat...

Hogyan altatjátok a babáitokat? Mindenki véleményére kíváncsi vagyok.

Figyelt kérdés
Az én én kislányom elmúlt 10hónapos.Ringatva,mellettem alszik el.Éjjel alszik csak mellettem nappal viszont a kiságyban.2x alszik egy nap.Olyan 9-10körül kel és 11-12fele alszik utána 4-5körül megint.Este viszont csak 10-11körül alszik el.Szeretném rászoktatni hogy éjjel is a helyén aludjon és hogy ne kelljen ringatni elalváshoz.Tudnátok nekem segíteni?Tanácsokra és tapasztalatokra vagyok kíváncsi!Mindenki véleményét szívesen fogadom.
2011. nov. 24. 13:02
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm szépen a sok választ!

Mint írtam a napi 1alvással még várni fogok mert úgyérzem nem jött el ennek az ideje.

Igen így van hogy mivel sokáig alszik így tolódik az egész nap.De most keltsem fel reggel8kor?Nincs hozzá szívem.Hát nemtudom.Most is épp alszik még.

Ezt a kiságyban való altatást és szoktatást kéne valahogy megoldani anélkül hogy sérüljön a kis lelke.Nehéz dió!

Tudom én rontottam el.

Igen Stefi igazat adok neked ha nem megy úgysem erőltetem mert annak semmi értelme.

Ma megpróbálom éjjel a kiságyban altatni és hagyni is ott.Hát majd holnap elválik.Csak van még egy gond nálunk.Este ha elaltatom pontosan fél óra múlva kel.Már nagyon régóta így van ilyenkor hozzá kell bújni és csak úgy alszik vissza.Na de ha a kiságyban alszik hogyan tegyem ezt meg?Nem levehető a rács.

Jaj olyan tanácstalan vagyok!

Köszönöm az eddigi ötleteket és tanácsokat tapasztalatokat!

Várok még kommenteket!

2011. nov. 24. 18:06
 12/14 xStefix ***** válasza:

Kérdező, a megébredés azért van, mert valószínűleg még nem jut el olyankor a mélyalvás fázisába! Nem tudom, a maguktól elalvók ezt hogyan oldják meg; én szoptatásnál hagytam ilyenkor sokáig cumizni magamon, egészen amíg le nem ment alfába (ezt egy mély sóhaj jelezte). Így ugyan sokáig tartott, de utána már sosem ébredt fel, én meg mehettem a dolgomra.

Ha a tied nem szopival alszik el, akkor is ugyanúgy igénye lehet rá, hogy hosszabban legyél mellette esténként. Ha a kiságyban teszed le és egyedül fog elaludni, lehet, hogy akkor is megmarad még ez a visszaébredés egy darabig. Erre én azt tudom leginkább mondani, hogy menj hozzá és legyél vele ilyenkor, ha ezt szeretné (remélhetőleg gyorsan vissza fog aludni). Ez nem elkapatás, pont az ellentéte! És idővel úgyis gyorsabban fog eljutni a mélyalvásba, de ez lassú folyamat...

A kiságyba szoktatással is csak kíméletesen, fokozatosan, ne akard túl gyorsan! Nem tudom, a te gyerkőcöd milyen típusú, én anno így csináltam az enyémmel: először odaültünk a kiságy mellé a szopis fotelba és rajtam aludt el. Nem szoptattam már, nem ringattam vagy simogattam, hogy ne azt szokja meg, de hagytam elaludni. Akkor tettem az ágyába, amikor teljesen ellazult. Legközelebb már félálomban került az ágyba; persze rögtön kinyílt a csipája. :) Odaültem mellé a földre és simiztem a hátát. Ha felült, nem nyomtam vissza(!), hanem halkan beszéltem hozzá és kértem, hogy feküdjön le maga (ha elég álmos, úgyis ledől). Idővel elaludt, de a kezemet csak lassan emeltem el fölüle. Utána már nem is simiztem, csak a kezemet raktam a hátára, popójára. Később csak ültem mellette; utána pedig már csak a fotelba ültem le. Ahányszor kérdezett, mindig szóltam, hogy ott vagyok. Nemsokára pedig már meg sem kellett várnom, míg elalszik, ki tudtam jönni. (Mostanság már a sötéttől és egyedülléttől fél, úgyhogy nemrég azt kísérleteztük ki, hogy nyitva hagyjuk a két szoba közti ajtót, így a tv fénye bevilágít és mi is a fal másik végén beszélünk, hogy hallja, ott vagyunk. Ez is beválik.)

Bárhogy is csinálod, a lényeg az, hogy a babád tempójában haladj. Nem kell sietni, semmiről nem késtek le; és ha valamiről egyértelműen azt látod, nem szereti, akkor azt hagyd.

Sok sikert!

2011. nov. 24. 18:26
 13/14 anonim ***** válasza:
Nappal vagy elalszik szopizás/büfizés közben és egy idő után leteszem, vagy hasonfekvés közben egyszer csak elfárad és elalszik. Nincs megszabva, hogy hányszor aludjon nappal. Este is szintén büfizés/szopizás közben elalszik és egyből leteszem. Hajnalban van olyan, hogy magam mellé veszem az ágyba, mert forgolódik sokat, nekem meg nincs erőm órákat az ágya fölött állni.
2011. nov. 25. 13:43
 14/14 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem írni, hogy 5 hónapos lesz.
2011. nov. 25. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!