Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mást is zavar, hogy a gyermek...

Mást is zavar, hogy a gyermek vércsoportja sehol nincs feltüntetve?

Figyelt kérdés
Nekünk sem a kórházi zárójelentésben, sem a kiskönyvben nincs benne. Az első fiam 9 éves az övében kb a második oldalon benne van, az új kiskönyvben még hely sincs, hogy hová kellene írni. Milyen dolog ez, hogy az ember a saját gyerekének a vércsoportját nem tudja??!!??!
2009. máj. 12. 08:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Én 18 hónapja szültem, és azóta sem tudom a fiam vércsoportját. Még a kórházban kérdeztem, hogy mi a vércsoportja, azt mondták, csak akkor nézik, ha beteg vagy ilyesmi. Utána a gyerekorvostól is kérdeztem, azt mondta, erre nincs szükség, ezért ez fizetős.

Én sem értem milyen dolog ez, szerintem ez igenis fontos. Amikor általános iskolás voltam, és még a régi fajta diákigazolványom volt, még abba is be kellett (volna) írni, hiszen ha valaki balesetet szenved, milyen jó, hogy nem kell vércsoport meghatározással bajlódni, mert már lehet tudni. Nem értem én sem ezt a dolgot.

2009. máj. 12. 08:28
 12/20 A kérdező kommentje:
Az én saját kiskönyvemnek az elején van a hely és bele is van írva. A 9 évesnek már csak pár lapozás után lehet felfedezni, most meg semmi
2009. máj. 12. 08:29
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Eüben dolgozom. hiába van vércsoportja bármikor ha baj van ujra vesznek vért és meghatározzák mert ez a szabály. azért mert egy záróra rá van irva hogy B neg attól az még lehet elirás. igy is ugy is megcsinálják vesznek vért. MINDEN álkalommal amikor vérátömlesztésre kerül sor ujra meghatározzák mert minden vér adásakor nő a kockázat az ellenanyag termelésre. De szerintem nem kell aggódnod ha nem tudod.
2009. máj. 12. 08:42
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
ja és az előttem szólóknak annyit mondanék azért nem olyan fontos mert mint irtam minden alkalommal ujra meg kell határozni az antitestek miatt. ennyit fejlődött az orvostudomány. 20-30 éve ezeket még nem tudták.
2009. máj. 12. 08:44
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is eüben dolgozok, és igen, mindig meg kell határozi és ezt magamról is tudom (sajna kaptam már vért) és hiába vettek pár hón belül 2szer is vércsop.meghatározást, mikor kellett, akkor ismét meghatározták.

Amúgy a fiam 18 hós, neki incs benne sehol zárójában sem, meg semmi.

2009. máj. 12. 08:49
 16/20 anonim ***** válasza:

Én se tudom a babám vércsoportját sajnos :( Kérdeztem a kórházban, hogy miért nem nézik meg, az volt a válasz, hogy "minek?".

Én a saját vércsoportomat is valami huszonévesen tudtam meg.

2009. máj. 12. 09:13
 17/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk megnézték a baba vércsoportját, és ráírták a zárójelentésre, mert én rh- vagyok.

Én úgy tudom, hogy csak ebben az esetben nézik meg a baba vércsoportját, hiszen ha ő rh+, akkor kell hogy kapj valami ellenanyagot.

2009. máj. 12. 09:20
 18/20 anonim ***** válasza:
Én 14 évesen tudtam meg a vércsoportom, akkor is mert mandulaműtűtem volt és külön kértem.
2009. máj. 12. 09:33
 19/20 anonim ***** válasza:
Mi mindketten A-sok vagyunk, így ő is A-s vércsoportú.
2009. máj. 12. 09:40
 20/20 anonim ***** válasza:
Nekünk sajnos nyár végén műtik a babánkat (jobb heréje nem szállt le a herezacskóba), mi legkésőbb akkor megtudjuk... :( Most 11 hós
2009. máj. 12. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!