Másfél éves gyerekemnél szeparációs szorongás van. Vissza fog szokni az ágyába? (LENT)
nálam a lányomnál idöröl idöre elöjön az ilyen.
nem veszem ki az ágyából azért adok neki ilyenkor inni, de van egy kanappé a szobájába, oda húzom a kiságyat és ott alszom vele. ha kell beteszem a kezemet, de általában elég anya közelsége. max 1 napig tart, mánsap már minden rendben.
Szia!
Nekem 2 éves fiam van és nem alszik jól. Persze ez nem megnyugtató, de sok mindent figyelembe kell venned.
Pl. -az idegrendszer érése kb. most fejeződik be
-egyre több és több dolgot figyel meg, tanul meg, amit fel is kell dolgoznia
-az önállóság is valóban megjelenik az életében és ez is baromi ellentmondásos és nehéz feladat
-a fogai is nőhetnek
-és ha a szülők egymáshoz bújva, egy ágyban szeretnek aludni a kisember miért ne szeretne anyához bújva aludni ? :-D
-és esetleg az alvásigénye is csökken már, lehet, hogy napi egyszer elég lesz már az alvás, viszont akkor 2-3-4 órát is alszik egyben
Nálunk is érzékeny volt a 1,5 éves kor. Napközben inkább félórákat aludt, majd átálltunk napi egyre és akkor 3-4 órát nyomta, már csak 2-t.
21 hósan jöttünk le a ciciről, de jött a cumisüveg. És cici helyett azt kérte, azért kellett felkelni.
Én akkor raktam be az ágyunkba, mikor ülve elaludtam kezemben a gyerekkel:-)
Az ágyban viszont időnként arra ébredtem, hogy bár be akartam tenni a saját ágyába, mégis ott maradt és eltelt a fél éjszaka, ha ilyenkor próbáltam visszatenni tuti felébredt.
Apát is kitúrtuk vagy 2 hétre, de aztán a sarkunkra álltunk és visszajött az ágyunkba. Kemény meló volt.
Szóval mellettem alszik el, de berakom az ágyába. Napközben és este is. Ha van erőm éjszaka is, mert ő már egyedül átjön hozzánk, de általában együtt alszunk tovább. A mesékben mindig kiemeljük, hogy mindenki a saját ágyában alszik, el is játsszuk, stb.
Most már azért van, hogy csak reggel felé jön át, de az a nappaltól is függ, mennyire fáradt, milyen élmények érték, stb.
Szeretek vele aludni, de nem ugyanaz, mint amikor csak ketten fekszünk az ágyban:-)
Előző vagyok:
Nekünk nincs lehetőségünk külön szobában altatni, de állítólag az sokat segíthet, mint fentebb is írta már valaki.
Kicsit a suttogó módszerhez hasonlít, amit már írt valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!