Jó a hozzátáplálási tervem?
Még csak 3.5hós de már adhatok neki almalevet.
A tervem: 4hósan kap tízóraira almapürét+teát
4hó+1hétnél megkóstoltatom vele a sárgarépát
4hós+2hétnél a sütőtök
4hós+3hétnél pedig az őszibarackot
és néha 5.hónapig tejpépet is adnék neki (Milupa vaníliás)
Olyat szabad, ha már eszik 3-4félét, hogy egyik nap ezt a másik nap azt eszik, mikor majdnem 5hós lesz? Vagy egyik nap almát pl 2 napig aztán 2 napig répát?
Után amikor 5hós, akkor pedig uzsira is kóstoltatnék vele, amiket lehet vele.
Szerintem tökéletes!
Én 4 hósan kezdtem ugyan így,de 2-3 hét elteltével már úgy csináltam,hogy 1 nap 1 új íz,és tejpép helyett pépet kapott (Sinlac)
A 6.hónapra ki volt váltva 3 étkezés.
(Tápszeres)
Szerintem nem. Én kivárnám legalább a 6 hónapot (sőt ki is vártam).
Az egy tévhit, hogy tápszeres babánál jó korábban kezdeni a hozzátáplálást, ugyanis az ő gyomruk sem elég fejlett ahhoz, hogy mást megemésszen a tápszeren kívül.
De a folyamat szerintem jó, csak 6 hónapos korra kitolva...
21:43-asnak: a kóstoltatáskor a baba kap mást az anyatejen/tápszeren kívül, amit az ő gyomra még nem tud megemészteni. Tehát ha csak kóstoltatás, akkor is várni kéne vele...
Úgyhogy én még mindig azt mondom, hogy a terv jó, csak nem 4 hónaposan.
jó lesz ez így, bár úgy is a babád át fogja alakítani ;)
viszont délután nem kóstoltatunk! csak egyszer egy nap, délelőtt! azért ha allergiás tudd, hogy mire és ne éjjel dagadjon be/jöjjenek ki a pöttyök, viszkessen, fájjon a pocakja...
Köszönöm a válaszokat:)
Vizet a babám nem iszik, nem szereti (apja sem)
Még egy kérdésem lenne? Az ízeket mikor lehet keverni?
Pl. alma sütőtökkel, alma répával, ...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!