Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Darabos bevezetésében adnátok...

Darabos bevezetésében adnátok tanácsot?

Figyelt kérdés
8 hónapos a fiam, már 6 foga van, és szépen rágcsál kekszet meg bébi puffasztott rizst, ezért gondoltam, elkezdem törni a banánt, krumplit, stb. Nem öklendezik, de képes 5 percig forgatni a szájában, és ami nagyobb gond, 3 kanál után nem kéri. Gondoltam, akkor turmixolnom kéne még, meg is tettem, de akkor már nem hajlandó enni belőle. Nem tudom, későbbre kéne hagynom még, vagy próbálkozzak?
2011. nov. 21. 13:14
 1/4 anonim ***** válasza:
Próbálkozz, de semmiképp ne erőltesd. Csak annyit adj neki, amennyit kér.
2011. nov. 21. 13:15
 2/4 A kérdező kommentje:
Na de az a baj, hogyha utána turmixolom, akkor sem hajlandó már enni az eddig kiváló étvágyú fiam. Akkor hagyjam rá, hogy 3 kanál az ebéd?
2011. nov. 21. 13:17
 3/4 anonim ***** válasza:
csináld úgy,hogy a nagyját leturmixolod,aztán teszel bele nagyon apró darabokat.de nem vagytok elkésve,vannak olyan babák,akik nem egyhamar fogadják el a darabost.példa a fiam,akinek 20!!! hónapos korától nem kell turmixolni.Akkor érett meg rá.Addig ha a fejem tetejére álltam,akkor sem ette meg a darabost,de csak a főtt kaját.14 foggal
2011. nov. 21. 14:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem pont egy ellenkező történetem van:

Fiam 8 hónapos, 1 hónapja egyáltalán nem fogadja el a kanalas/pépes dolgokat. 7 hónapos koráig bármiből bármennyit megevett. Ez alatt az 1 hónap alatt kibújt 5 db foga - így most már kint van mind a 8 metsző.

Most ott tartunk, hogy csak az kell neki, amit ő haraphat és ő foghatja.

Nagyon pici darabokat adj neki, mert nem a fogaival rág, hanem a nyelvével tolja szét a kaját a szájpadlásán.

Azt a 6 db fogát nem aprításra használja, hanem tépésre.

2011. nov. 21. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!