Van itt olyan anyuka, akiknek esetleg mindket gyermeke koraszülött lett? 35. het elötti babäkra gondolok.
Szia, nekem az ikreim a 30. hétre koraszülöttek lettek. Az egyik lány sérült lett, emiatt 12 évig nem is mertem
újabb babát vállalni. Végül mégis "beadtam a derekam", újabb házasság, stb....
Nagyon féltem, hogy ismét koraszülés lesz, persze egész más volt a szituáció, de nem tudtam megnyugodni. Minden egyes keményedésre pánikba estem, még ügyeletre is elmentem, annyira féltem a koraszüléstől, hogy másra már nem is tudtam gondolni. Ezt elmondtam az orvosomnak és 20 hetes terhesen felírt a nőgyógyászom egy terhesség megtartó gyógyszert amit onnantól kezdve végig szedtem. Igaz, hogy borzasztó drága volt, Ausztriából rendelt be a gyógyszertár, ha jól emlékszem 30 ezer Ft volt a teljes hátralévő adag, de nekem mindent megért. Megnyugodtam, és a vége az lett, hogy túlhordtam a babámat, 41. héten indítani kellett a szülést. Lett egy tünemény kislányom, aki most 21 hónapos:)
Ha neked is hasonló félelmeid vannak, esetleg kérdezz rá az orvosodnál, hogy mivel lehetne támogatni a jelenlegi terhességedet.
Barátnőmnek mindhárom babája korababa lett, de a harmadik már 2500 gramm feletti súllyal született, így mégsem annyira korababa súly szerint. Neki azt mondta az orvosa, ha ötöt szülne, akkor is mind az öt a 36. héten születne, mert neki ennyit bír a szervezete, eddig bírja hordani. Nagyon vékony az anyuka egyébként.
Attól is függ szerintem, hogy mi az oka a koraszülésnek. Nálam pl rossz helyen tapadt meg a méhlepény, ez csak ritkán ismétlődik, egyszeri gond volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!