Milyen torták vegyek kisfiam 1 éves szülinapjára?
első válaszoló vagyok:)
nos,a túró tortát kétféle képpen szoktam elkésziteni,lehet úgy hogy gyümölcs és zselé van a tetején és lehet kivülről tejszines,az én gyerekeim jobb szeretik a tejszines változatot.
6 tojásból sütök piskótát:6 tojásfehérjét felverem kemény habbá közben hozzáadagolok 6 evőkanál kristálycukrot,majd hozzáadom a tojássárgákat,tovább verem mig el nem keverem teljesen,ezután már csak fakanállal kanalanként hozzáadok 6 evőkanál lisztet és egy nagy csipet sütőport vagy szódabikarbónát.vajazott lisztezett tortakarikában sütöm úgy 20 percig de persze a sütési idő sütőtől is függ.
Ha kihült a tészta kettévágom(lesz 2 vékony tésztám).
Túrótöltelék:
fél kg túrót elkeverek izlés szerinti kristálycukorral és 1 cs vaniliás cukorral,fél csomag étkezési zselatint felfőzök kb 1,5-2 dl vizben,félig kihűtöm.3 dl tejszint(azt a régi fajta zacskósat)kissé felverek cukor nélkül! majd a túróhoz öntöm a tejszint a zselatint és összekeverem.Én szoktam bele rakni apró darabokra vágott barackot vagy banánt.Ezután az egyik lapot visszahelyezem a tortakarikába,rásimitom a krémet majd a tetejére rakom a másik lapot.kb fél órát hűtőbe teszem.Végül a boltban kapható növényi tejszin,pl Hullala,ahhoz nem kell habfixáló sem pedig cukor,azt kemény habbá verem és kivülről bekenem a tortát,és ezt még disziteni is lehet.:)
Ha inkább zselésen csinálnád akkor ugyanigy készül csak nem vágod ketté a tortalapot.Ugyanugy visszarakod a tortakarikába rásimitod a krémet,telerakod a tetejét gyümölccsel,és 1 cs tortazselét elkészitesz majd langyosan ráöntöd a gyümölcsök tetejére.
Remélem nem irtam le bonyolultan de ha mégis akkor továbbra is szivesen segitek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!