Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen torták vegyek kisfiam...

Milyen torták vegyek kisfiam 1 éves szülinapjára?

Figyelt kérdés
Nem evett még édességeket,csokit ezért vagyok bajban...én Zacher tortára gondoltam,abban csak lekvár van,a külső csoki bevonatot le tudom szedni!Vélemények!Légyszi segítsetek.
2009. máj. 11. 15:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
szia,bár én cukrász fejjel gondolkodom és gondolkodtam mikor aktuális volt az egy éves szülinap,én tejszines tortát sütöttem növényi tejszinből abba nem kell + cukor ,belül pedig oroszkrém vagy túró töltelék volt.aztán mindig kaptak mellé még egyet ,az álltalában figurás volt és csoki izű,de azt inkább a felnőttek ették meg.ha esetleg tudsz sütni és van kedved neki állni,akkor az oroszkrém vagy a túró torta recijét szivesen megosztom veled.
2009. máj. 11. 15:59
 2/6 anonim ***** válasza:
81%
Anyukám csinált a fiamnak túrótortát. Igaziből csak piskóta volt egy könnyű kis túró+puding krémmel. De csak az övé volt. Leraktuk elé az asztalra, s hagytuk, csináljon vele, amit akar. Lettek erről mókás fényképek, feltakarítottam a konyhát, s nagyon boldog és elégedett volt mindenki!
2009. máj. 11. 16:03
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ!!Én gyerekkoromban mindig oroszkrém tortát kértem,imádtam...mivel túrót eszik,és szereti is,nagyon örülnék,ha megírnád az elkészítését.Előre is KÖSZÍÍÍÍ.
2009. máj. 11. 16:04
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

első válaszoló vagyok:)

nos,a túró tortát kétféle képpen szoktam elkésziteni,lehet úgy hogy gyümölcs és zselé van a tetején és lehet kivülről tejszines,az én gyerekeim jobb szeretik a tejszines változatot.

6 tojásból sütök piskótát:6 tojásfehérjét felverem kemény habbá közben hozzáadagolok 6 evőkanál kristálycukrot,majd hozzáadom a tojássárgákat,tovább verem mig el nem keverem teljesen,ezután már csak fakanállal kanalanként hozzáadok 6 evőkanál lisztet és egy nagy csipet sütőport vagy szódabikarbónát.vajazott lisztezett tortakarikában sütöm úgy 20 percig de persze a sütési idő sütőtől is függ.

Ha kihült a tészta kettévágom(lesz 2 vékony tésztám).

Túrótöltelék:

fél kg túrót elkeverek izlés szerinti kristálycukorral és 1 cs vaniliás cukorral,fél csomag étkezési zselatint felfőzök kb 1,5-2 dl vizben,félig kihűtöm.3 dl tejszint(azt a régi fajta zacskósat)kissé felverek cukor nélkül! majd a túróhoz öntöm a tejszint a zselatint és összekeverem.Én szoktam bele rakni apró darabokra vágott barackot vagy banánt.Ezután az egyik lapot visszahelyezem a tortakarikába,rásimitom a krémet majd a tetejére rakom a másik lapot.kb fél órát hűtőbe teszem.Végül a boltban kapható növényi tejszin,pl Hullala,ahhoz nem kell habfixáló sem pedig cukor,azt kemény habbá verem és kivülről bekenem a tortát,és ezt még disziteni is lehet.:)

Ha inkább zselésen csinálnád akkor ugyanigy készül csak nem vágod ketté a tortalapot.Ugyanugy visszarakod a tortakarikába rásimitod a krémet,telerakod a tetejét gyümölccsel,és 1 cs tortazselét elkészitesz majd langyosan ráöntöd a gyümölcsök tetejére.

Remélem nem irtam le bonyolultan de ha mégis akkor továbbra is szivesen segitek!

2009. máj. 11. 16:20
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon aranyos vagy,h vetted a fáradtságot,és leírtad nekem,még 1x nagyon KÖSZI.Teljesen érthető,csinálok egy főpróbát is,h a szülinapi bulira biztos sikerüljön.
2009. máj. 11. 16:23
 6/6 anonim ***** válasza:
igazán nincs mit, nem volt fáradtság!szivesen segitettem!Sok sikert a tortához!Remélem sikert aratsz vele!:)
2009. máj. 11. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!