Akinek nagyon félős volt a babája, illetve mindent egy kicsit később csinált, annak mikor indult el?
Ha vezetgeted,akkor nagyon soká fog egyedül járni.
Az nem baj,ha meg fog valamit,de az ne te legyél. Amikor elkezdenek járni,sokszor elég,ha valami van a kezükben,akár csak egy játék vagy egy papírdarab. Nem baj,ha elesik,mert azt is meg kell tanulnia.
bocsi kérdező, hogy nem a kérdésedre válaszolok, csak a 2.ra szeretnék reagálni.Szerintem nem igaz, hogy nagyon későn indul el, ha vezetgeti.Az én fiam 9,5 hónapos volt mikor felállt, nagyiék elkezdték vezetgetni, na onnantól "követelte" és mégis megindult már magától, 13 hónapos.
Szóval e miatt szerintem ne aggódj kedves kérdező.
Esetleg olyat szoktatok játszani,hogy guggolsz a háta mögött, apa előtte, és hívja, hogy "gyere apához", akkor odamegy, persze pár lépést tesz meg, ilyenkor nagy az öröm.Hátha így látja, hogy nem olyan félelmetes...de lehet hogy ezzel már próbálkoztatok.
Amúgy,így végig gondolva lehet még jobb is, hogy vezetgetik, mert ha ennyire félős, akkor egy nagy esés lehet csak elriasztaná...
Nagy lányom 9 hónaposan már lépkedett, ő 16 hónaposan indult el egyedül, pedig nem vezetgettük.
A kicsi lányom követelte, hogy vezessük, annyira akart menni, csak még az egyensúly nem volt tökéletes. 12 hónaposan ment, 13 hónaposan már szaladt.
Szerintem gyerekfüggő minden. Ha látod, hogy jól fejlődik, akkor nincs vele gond, vannak, akik 17-18 hónaposan indulnak el egyedül, és még az is normális.
tenyleg nem csak ti vaytok igy, en is irtam ki 2 napja egy ilyen kerdest:)
lanyos is 14 hos es mar csak 1 ujjam kell neki hogy szaladjon vele, sokszor elkekul az ujjam ugy szoritja :))
koztunk setal sokakat, legalabb 2 3 metert, sot volt olyan nap hogy rajott a setalhatnek es kint is ment elottem metereket, aztan masnap megint visszaesett
engem kulonosebben nem zavar ha kesobb indul meg, csak itt ugy a divat hogy szembe menjen az evvel es olyan lesajnalva mondjak hogy majd megindul ha akarja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!