Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4 hónapos védőoltást hogyan...

4 hónapos védőoltást hogyan viselték a babátok?

Figyelt kérdés
2011. nov. 17. 10:52
 1/10 anonim ***** válasza:

Nálunk minden védőoltás után belázasodik a lányunk.

Reggel 9-re szoktunk menni oltásokra, onnantól minden etetésnél (napi 5× eszik) mérem a lázát. Kezemmel pedig folyamatosan nézem a homlokát, hogy mennyire meleg.

Lányomon ha lázas, akkor fekszik egy helyben, mint egy darab fa. Semmi se érdekli és nyűgös is.

Tegnap kapta meg a 4 hónapost és így alakult a láza (levonva a 0,5°C):

ebéd (12:30): 36°C, Uzsonna (16:00): 36,5°C, Vacsora (19:30): 37,8 °C.

Kapott éjszakára egy kúpot és semmi problémája nem volt.

Egyébként általában jól viseli az oltásokat, ha nem fáradt.

Tegnap hulla fáradt volt, úgyhogy ordított, mint a sakál.

Ha semmi 'problémája' nincs, akkor kicsit sír, majd felveszem és megnyugszik..

Lányom mosolygós legtöbbször.. és állandóan 'beszél' mindenkihez :))

2011. nov. 17. 10:57
 2/10 A kérdező kommentje:
édeske :) Az én lányom is mosolygós angyalka, ma megyünk szurira, eddig még sosem lázasodott be, remélem ez most is így lesz :)
2011. nov. 17. 11:03
 3/10 anonim ***** válasza:
Az én lányom eddig egyik oltástól sem lázasodott be. Amikor beadták, sírt nagyon, de amint elindultunk a babakocsival, már el is felejtette mi törtánt. A combja se fájt egyszer se.
2011. nov. 17. 11:03
 4/10 anonim ***** válasza:
Oltás közben ordít mindig a lányom, de amúgy semmi baja nem volt eddig tőle. Hőemelkedése sem lett, nyűgös sem lett, semmi. Hamarosan a 15 hónapos oltásra készülünk, és erről hallottam már kicsit rosszabbakat, de remélem ez sem lesz vészes.
2011. nov. 17. 11:04
 5/10 anonim ***** válasza:
*történt
2011. nov. 17. 11:04
 6/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

A védőnőm anno azt mondta, hogy akinek az első 2 oltástól belázasodik a gyermeke, annak nagyobb az esélye arra, hogy a többitől is belázasodjon majd.

Ebből nem tudom, hogy kinek mi jött be, de nálunk így volt..

Ráadásul, nálunk a Rotát is megkapta és rá 1 hétig mindig volt mellékhatása.

2011. nov. 17. 11:07
 7/10 anonim ***** válasza:

Az oltásnál sírt nagyon,de eddig sosem lett láza! Prevenart is kapott a másik combjába,szegénykém 2x ordított fel! :( De semmi következménye nem volt.

5 hós anyukája

2011. nov. 17. 11:25
 8/10 anonim ***** válasza:
Nálunk semmi fizikai gondot, (fájdalom, láz) nem okozott. Lelkit annál nagyobbat. Nagyon kis lelkis a fiam, mindent magára vesz. Oltás előtt vidám, mosolyog, beszél ő is mindenkinek. Oltásnál üvölt, amikor meg megnyugszik és elindulunk haza, 5-6* felsír a babakocsiban, mire elalszik. Szegénykém, és még 2-3 napig ez van minden alvásnál.
2011. nov. 17. 13:17
 9/10 krisztivan ***** válasza:
Kisfiam még a beadáskor sem sírt,egyiknél sem és nem is lett semmi baja tőle.Szerencsés alkat.
2011. nov. 17. 14:20
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia! AZ én kislányom az oltások alatt szó szerint visított, de nem azért mert megbökték, hanem azért mert lefogták kezét lábát, és ez nem tetszett neki! Oltás után egyből beborogattam a lábait, egész nap rajt volt neki a vizes zsebkendő, és 2 hónapos oltás után egy fél germicid, 3 hónapos oltás után egy órával egy egész germicid kúpot adtam, mert édesanyám ezt javasolta, és mind utólag kiderült, a doktor nő is ezt mondta nekünk, hogy az oltás után adjak neki kúpot, baj nélkül átvészelte az oltásokat, még hőemelkedése se volt, és nem volt nyűgös, ez a praktika bejött nálunk! :D
2011. nov. 19. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!