Van itt olyan anyuka, akinek a babája csak nehezen szed/ szedett fel magára súlytöbletet s emiatt a mozgásában is kicsit "elmarad" a korától?
nekem van egy nagyon jó ismerösöm, a gyerekeink között 2 hét van. minden héten 1x kb eléves koruktól össze eresszük a gyerekekt, így látom a növekedését.
a kisfiu koraszülött volt, és a szülök is elég vékonyak. mindig aprócska volt. a lányom tök átlagosan fejlödött, minden térne, a kisfiú meg iszonyat apró még most is. kb 8 kiló volt 1 évesen.
DE fejlödésben az elején kb 4 hét volt köztük, aztán a kisfiu ugyan úgy fejlödött, megmaradt a 2 hét külömbség. ha az enyám felállt, az övé 2 hét múlva megtette. habár 13 hónaposan még nem jár egyedül, de ha segítenek neki akkor igen.
szóval szerintem nem függ össze telejsen a kissúly a mozgásfejödéssel.
minbdenképpen vidd fejleszteni, de ezek a tornák nagyon jók és pár hét alatt óriási sikereket értek el.
Az én lányom is kissúlyú volt,de 9 hónaposan már a bútorok mellett ment,és 10 hónaposan már önállóan járt.
Ezzel nem azt akarom mondani,hogy a tiednek is kellene már járni,csupán azt,hogy a kis súly nem akadály.
Feltétlen tornáztasd,ahogy javasolják,mert arra szüksége van.
De az orvossal azt is meg kellene beszélned,hogy miért nem fejlődik a súlya? Annak is van valami oka.
elsö vagyok
szerintem meg éppen hogy a torna jó neki.
amíg egy gyerek nem mozog csak háj rakodik rá, amikor elkezd mozogni a háj és a kaja is zom lesz. ezért is van az hogy leállnak a súlygyarabodással a gyerekek, és elkezdik az izmot fejleszteni.
kislányom 6 hósan 8,5 kiló volt, iszonyat sokat hízott az elején. most 14 hósan 9,7 kilót mértem teljes ruházatban. ez a súlya van neki julius óta 4 hónapja egy dekát sem hízott szinte. eszik rendesen, de izmosodik ezerrel, mert mozog. mozgás nélkül izom sem lesz.
Szia!
Szüksége van az izmokra, és a torna jót fog tenni. Ha tornáztok az étvágya is nőni fog.
Egyébként azt mondják, hogy féléves korára kell megdupláznia a születési súlyát, és egy éves korára megtripláznia. Ha ez nagyjából megvan, és a gyerekorvos, meg a védőnő sem aggódik, ill a babád is kiegyensúlyozott szerintem a súlya annyira nem gond.
A súlyánál nagyobb probléma, hogy nem kúszik még.
Az én babám 9 hósan 7,5 kg volt úgy, hogy előtte 3 hónappal érte el ezt a súlyt. Ott megakadtunk.
Nekem sem kúszott ennyi idősen, igazából csak forgott, és beutaltak korai fejlesztőbe.
Két hónapja járunk, és ott tartunk, hogy magától kúszik, mászogat, felül (különböző pozíciókba) és már feláll, ha húzza magát.
Az étvágya is megjött a tornával. Most 8,5 kg.
A többi babától meg elképesztően sokat tanulnak már ilyen kicsin is. Az enyémen látom.
Jót fog tenni neki a torna ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!