Mièrt nem tudok kivàltani egyetlen szopit sem? Nagyon el vagyok keseredve.
Saját maga még nem szokott csipegetni?
Lányomnál bevált, hogy elé rakok pár falatot, amit már el tud rágcsálni, és olyankor nagyon tetszik neki, hogy ő maga pakolhatja a szájába a falatkákat és így többet is eszik, mintha én adnám neki.
Felaprítom neki pl. a kenyérfalatkákat, a sajtot és lassan, de megeszi.
Másik hogy sokszor odaadtam neki a kiskanalat, hogy próbálkozzon vele és bár több kaja ment a földre, mint a szájába, de élvezte, hogy ő irányíthatja az evést. Persze segítettem neki, hogy a szájába is menjen azért az étel.
Amúgy ne aggódj, előbb-utóbb meg fog a normális kajákra is érni. Lányom most már kifejezetten "szól", hogy ne akarjam őt traktálni babás ételekkel, hanem mutogat az egyes ételekre, hogy ő azt kéri és eszi is szerencsére.
Tudja, hogy a szopi a legjobb neki. nálunk is ez volt a kisfiammal, 2 éves koráig szopizott, addig mindig, minden evés után kért cicit. engem ez nem zavart.
Azért nem eszik többet, mert több cici kell neki. szerintem megpróbálhatnád, hogy evés előtt 1 órával megszoptatod, hogy az is ki legyen elégítve, hátha akkor jobban eszik.
Szia!
Ugyanez a szitu nálunk is - szerintem te is írtál az én kérdésemre kb. 1 hete. :)
Fiam 8 hónapos, és ugyanezt csinála. A napokban vettem neki bulátát, azóta alig bírom elszedni tőle. Persze én fogom a kaját, mert az egészet betömné. Majd utána adtam a kezemből neki pulykanyakról húst (levesből) azt is tömte. Nagyon furi, de úgy tűnik a pépek nem jönnek be neki.
A Nurophenre bezzeg nyitja a száját, én azt is kanállal adom.
Lehet, hogy a fogak is közrejátszanak, mert fiamnak 1 hónapja hetente kijön egy foga. Előtte (7 hónapos koráig) nagyon szépen, és sokat evett.
A vàlasz íròja 85%-ban ad hasznos vàlaszokat: Kedves vàlaszolò! Èn akkor nem írtam neked, de köszi a linkedet mert hasznos volt az is. Az a baj nàlunk hogy nekem nem hagyja pl. hackukaccal kínàlom hogy fogjam, addig morog-kapkod, ô pedig az egèszet betömnè. Bulàtàt önmagàban adod a kisfiadnak???
A màsik link jò ès èrdekes, mindenkinek köszi eddig.
Írjatok mèg tanàcsokat, ötleteket ami èsszerû mindent kipròbálok hàtha pont arra vàgyna a lànyom ès ùgy menni fog...?!
Szia
Én vagyok a 85%-os :)
Igen, csak úgy magában adom neki a bulátát, de csak a kezemből eheti, mert betömné ő is az egészet. Utána víz!
Ma reggelre megint kijött foga...
Szia!
Én ugyanígy voltam anno a fiammal. Szinte semmit sem fogadott el, alig evett pár kanállal. Kínomban már nem tudtam mit csinálni, adtam neki kiflit. Reggel megvettem és elől hagytam hogy száradjon, és a kezébe adtam, Amíg csámcsogott rajta a főzelék nagy részét is be tudtam kanalazni a szájába. Azóta is ez van, már 3 éves, és könyörögni kell neki hogy egyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!