Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 14 hónaposan sok ennyi foglalk...

14 hónaposan sok ennyi foglalkozás?

Figyelt kérdés

Elég sűrű nálunk egy hét, szinte minden napra jut valami, leírom átlagosan, hogy is néz ki:

- Heti 2x baba torna, van mini manó és van egy másik fajta zenés-játékos torna.

- Heti 1x viszem Ringatóra, az is zenés foglalkozás.

- Negyedik alkalommal baba-mama klubba járunk, de van olyan hét, hogy más helyen, de kétszer megyünk baba-mama klubba.

- Vasárnaponként pedig nagy családi ebéd van anyukámnál, szóval oda is autózunk 1 órát.

Vigyem ennyit közösségbe a gyereket, jót teszek neki ezzel? Ő felszabadult, jól elvan a többi gyerekkel, tehát nem szokott még nyűgösködni sem, csak néha úgy érzem, hogy mindig úton vagyunk, sietünk valahova.

2011. nov. 12. 21:51
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hozzászólásokat, megnyugtattatok. Sokat vagyunk kettesben is, hiszen ezek a foglalkozások 30 perc, legfeljebb 1 óra, a baba-mama klub is átlagosan 2 órás, tehát a többi időt játszótéren, vagy otthon kettesben töltjük.
2011. nov. 13. 09:43
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, hogy ennyi idősen a gyerekek még egymás mellett, de nem egymással játszanak. Szóval csak amiatt, hogy gyerektársaságban legyen, nem feltétlenül kell ennyi helyre hordanod. Picit soknak tartom ahogy leírtad, de ha nem nyűgös, nem félsz, hogy elkap valamit a többiektől, és neked is jó, akkor menjetek. Ezek a foglalkozások 30-40 percesek, és általában elég kötetlenek, legalábbis ahol mi voltunk.

Arra figyelj, hogy mindig a baba legyen előtérben, ne a programok. Neki tökéletesen megfelel, ha te játszol vele otthon kettesben, ő nem várja el, hogy különféle foglalkozásokra hordjad. És ha valamit el akarsz hagyni, akkor az ne a családi ebéd legyen, azzal csak jót teszel, ha minél többet látja a családtagokat!

2011. nov. 13. 09:48
 13/13 anonim ***** válasza:

7. vagyok megint. Lehet hogy a nagykönyv szerint egymás mellett játszanak ilyenkor a gyerekek, de én nem ezt tapasztaltam... Jól emlékszem mert pont tavaly nyáron volt ennyi idős a fiam.

A barátnőjével aki szintén ennyi idős, megismerték egymást, megörültek egymásnak, szaladtak egymáshoz, együtt nézegették a dolgokat, simizték a kutyákat. Lehetett gyakorolni hogy odaadják egymásnak a saját játékukat, sokkal boldogabbak voltak ha együtt pancsiztak, etették egymást stb.

Ha megláttunk más gyerekeket az utcán, ment utánuk, vonzza őket a társaság mint a mágnes.

2011. nov. 13. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!