Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ausztráliában élő anyukák/csal...

Ausztráliában élő anyukák/családok? Ez tényleg igy van? Egy ismerősömmel beszélgettem (kint dolgozik), és érdekes dolgokat mondott amit hitetlenkedve hallottam!

Figyelt kérdés

Közölte velem,hogy kisgyerekkel ha kimész dolgozni vagy letelepedni akkor az államtól ingyen(?!) kapsz egy lakást, plusz akkora a gyes és a családi összege amiből a rezsit bőven kifizeted! Mondott emellett még mást is de egyszerűen nem tudok neki hinni! Ezzel az erővel az összes (bocsi h igy irom) de cigány oda menne...!

Tudtok erről valamit? Milyen odakint az élet?

2011. nov. 10. 10:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Kerdezö miket mondott meg az ismerösöd? Utolso vagyo aki a hosszu välaszt irta!
2011. nov. 10. 11:58
 12/16 anonim ***** válasza:
11 51 es vagyok!Azt meg hozzä kell tennem hogy mäjus ota szabad a munkavällaläs bärki jöhet ezert most be akarjäk vezetni hogy annak aki itt lakik be kell jelentkeznie az idegenrendeszetnel (ezt eddi is kellett) es egy ev mulva ujra menni kell hogy felmerjek anyelvtudäst!Ha nem fejlödött nem maradhat!Es a gyerekeknek itt is 3eves kortol ovi van de ha nem beszel nemetül nem veszik be!
2011. nov. 10. 12:02
 13/16 anonim ***** válasza:
Szerintem ez mind nagyon helyes, és egyébként reális elvárás attól, aki Ausztriában akar letelepedni. Egyébként nem hiszem, hogy sokan kimennének, sajnos mi magyarok úgy a nagy többséget nézve eléggé röghöz kötöttek vagyunk és nehezen mozdulunk. Pedig én is, ahányszor Ausztriában járunk, mindig azt gondolom, mennyire jó lenne ott élni.
2011. nov. 10. 12:10
 14/16 A kérdező kommentje:

Hát ha nekem azt mondák hogy van munka és ideiglenesen megoldjuk a lakhatást, már most pakolnék és reggel indulnék!!!! Abszolút nem vagyok idekötve, anyuékat és párom nővérét és lányát tudnám egyedül nehezen itt hagyni de nincs olyan messze ausztria hogy ne lehessen bármikor hazaugorni! (3 óra vonattal...)

Nagyon szépen köszönöm 11.51 es hogy ilyen hosszan válaszoltál! valami olyasmit is magyarázott, hogy a bankártyára kapja a fizut és autómatikusan nemtudom hány ezer euróval kapja ha bármikor megszorul tudjon pénzt kivenni...meg a tavaszi és karácsonyi juttatásokat mondta amit mondjuk tudom is h igaz.

2011. nov. 10. 12:55
 15/16 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, akkor menj ki. Kezdj el utánajárni, ne itt szenvedj. Rengeteg anyukát ismerek, akik itt dekkolnak hónapokig, évekig, aztán hipp-hopp, már oviba, suliba jár a gyerek, öregek vagyunk stb indokkal itt maradnak még és tovább érzik rosszul magukat. Lépj! Minél hamarább! Ajánlom még a nagykövetséget, biztos tudnak segíteni.

Én részemről zavaróan sok lehetőséggel rendelkezem (holnaptól Ausztriában, Németorszában élhetnék), valamint Kanadában is. Én nem szeretnék kimenni, de sose szenvedek, hogy rossz itt, pedig nekem tényleg kisebb tv-je van az embernek, kisebb kocsija stb. De mindenhol dolgozni kell!!! Ha jól érzed magad, ha egész nap egy szállodában takarítasz vagy vasalsz, mert sok pénzt keresel vele, akkor megéri.

Ha például magyar tanár vagy, esetleg tanítónő (tehán nem tudsz helyes német anyanyelvi beszédet tanítani, mert annyira nem tudod a nyelvet), akkor nem éreznéd jól magad. Családod mindenhol szeretni fog, akárhol élsz, bár a 6000 Forintos vonatjegy, ami csak Bécsig visz (és Te mondjuk az Alpokban laksz), nem biztos, hogy gyakori látogatásokat eredményez.

De ne halogasd! (Amúgy nekem Keresztapám kinn él Auszriában, aki közeli rokon, és ő orvosként is nehezen fogadtatta el a diplomáját, a barátai főként kitelepült magyarok és nagyon sokat költött lakbérre... De jól érzi magát, viszont elég sokat megdolgozott érte, valamint neki nincs igénye se a családjára se egyéb itthoni dolgokra... hm... leszámítva az Erős Pistát...:D)

2011. nov. 10. 13:13
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk én arra azért kiváncsi lennék hogy az ovoda mennyibe kerul ,vagy ha meg vki gyes mellett melozik ,mennyibe kerul a bolcsi vagy a sitter.Kinnt éltem 16 évig Németországba,ott pl a két fiam után kapott családi pótlék (kindergeld) arra sem volt elég hogy az ovit ,napközit ,kaját kifizessem.Forintban átszámolva nagyon jól hangzik az euros összeg,de azzal is számolni kell,lehet hogy a megélhetés (számlák) kifizetése többe kerül.
2011. nov. 10. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!