Miből csináljam a gyerekem 1. szülinapi tortáját? Lehet pl. zselatint tenni rá?
Én ezt csináltam:
Túros, joghurtos gyümitorta
Hozzávalók
Babapiskóta, túró, joghurt, mazsola / meggy / áfonya, banán
Elkészítés
Egy szép formájú tál aljára tegyünk babapiskótadarabokat. Kenjük meg egy kevés joghurttal, hogy könnyebben megpuhuljon. Keverjük össze a túrót joghurttal és cukorral, hogy jól kenhető masszát kapjunk. Végül keverjük bele a mazsolát / meggyet / áfonyát. A masszát oszlassuk el egyenletesen a piskótán. Előző este készítsük el, hogy legyen ideje összeérni. Tálalás előtt kb. 1 órával vegyük ki a hűtőből, hogy kicsit felmelegedjen, és díszítsük a gyümölcsökkel, banánnal.
Piskotát már 10 hónapos kora óta kap, semmi baja tőle, csak én valami egyszerűt akartam csinálni, ezért lett ez. Imádta. Áfonyát,mazsolát nem tettem bele.
az én fiam gyumolcsos túrotortát kapott, aminek pici szépséghibája volt, hogy a nagyi véletlenul kifelejtette a zselatint:) szerintem az a kevés, amit a gyerkoc megenne, nem árthat, hisz nyilván nem eszik meg fél tortát!
a rendes piskotatészta is mehet szerintem, hisz ha eszik bolti piskotát, kekszet, az sem nagyon kulonbozik tole.
Én épp ma sütöttem meg a piskótát a szülinapi tortának. Krémet túróból, joghurtból, zselatinból és őszibefőttből fogok csinálni. Ha ette már a hozzávalókat amikből csinálni szeretnéd akkor jó, ha nem akkor ne most kísérletezz vele.
Sok boldogságot:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!