Rotavírus elleni oltásról vélemények? Ki adatta be a babajánák és mikor kapta a 2 adagot?
Eddig ő kapott 7féle oltást. Pl. szamárköhögés,agyhártyagyulladás ellen, tetanusz, stb.
Én beadatom neki, 2hét múlva kapja majd az elsőt. Első oldalon irtam is hogy miért :)
A 3.válaszoló vagyok.
Nekem van egy 6 gyerekes gyerekorvos apuka ismerősöm aki azt tanácsolta, ha megtehetjük mindenképpen adassuk be mert nagyon csúnya dolgokat tud csinálni ez a vírus. Beadattuk még a Meningococcust is (ezt én akartam mindenképpen) de pl. a kullancs ellenit és az influenza ellenit nem javasolta ez az ismerős doki sem, a saját gyerekorvosom sem és most 30 hetes terhes vagyok ezért direkt rákérdeztem a nőgyógyásznál az influenzára, Ő sem javasolta. Ezt csak azért írom mert bár én egybehangzó tanácsokat kaptam a dokiktól de valójában ahány doki annyi féle meglátás. Szerintem mindenki tegye azt amit jónak lát. Ha valaki úgy nyugodt, hogy beoltatja a gyerekét akkor oltassa úgyis mindenki mást fog mondani.
Mi beadattuk és nem bántam meg, ugyanis 13 hónaposan egy másik vírus okozta hányás-hasmenéssel kórházban kötöttünk ki.
Itt inkább az volt a probléma, hogy a gyerkőm nem ivott és elkezdett kiszáradni.
Egy teszt által bizonyítottan Rotás 1,5 éves kisfiúval voltunk egy szobában.
Anyukát ha nem is lebeszélte a gyerek dokijuk, de eléggé el bagatelizálta, mondván más is okoz ilyen tüneteket.
Én aggódtam a kisfiúért nem hogy az anyja!
Mástól is lehet hányás-hasmenése az embernek, de a végén a kisfiú már nem evett, mert félt a hányástól.
Mielőtt haza indultunk, aznap már sokadszorra, hátközépig össze fosta magát.
Gondolkozzanak a kedves anyukák!
Melyik hányás-hasmenés vírus tart 2 hétig és ilyen durván?
Persze van sokféle, de nem mindegy!
Barátnőn kislánya nem kapta meg a vakcinát és 4 évesen be is nyelte a vírust.
Két hét után már olyan gyenge volt a fosástól, hogy azt mondta az anyjának, hogy meg fog halni!
Ennyit a kampány vakcináról!
Még utolsó:
Persze hogy a Rotától nem szárad ki a gyerkőc, mert az anyuka észre veszi, csak éppen több mint kellemetlen egy gyereknek a 2 hetes fosás és legyengülés!
Más hányás-hasmenés kb 1 hétig tart, de ez azért tovább.
Másik fele a dolognak, hogy csak akkor jelentheti ki v.ki hogy az Ő gyereke is elkapta, ha labor vizsgálat igazolja!
Itt mindkét esetben vizsgálat igazolta!
Szia! 3-om kislányom van. A legnagyobb 11 hónaposan kapta el a rotát. Hajnali 3-kor kezdett hányni,reggel az orvosnál voltunk 8-kor 10-re a korházban.11-kor mondták 10-percel késöbb érünk be akkor meghalt volna.Akkor csak csiciztünk napjában többször is,de amikor egy korty után 2-2.5 dlert hányt az durva volt.Már vizet sem fogadta el.Amit akkor átélt koházban nagyon durva volt.Valamint én is elkaptam egy virust a calcividot.Az egy kicsit jobb azt mondják.
Nem volt kérdés a másik két kicsi megkapta a védôoltást.A legkisebb lányom 3-hónaposan megkapta az elsô adagot a másodikat megbettük viszont beteg lett igy nem kapta meg idôben.Sajnos ifutottunk az idôbôl mert 26.hét után nem oltanak igy csak 1 oltása van. Elvileg neki az az egy ad védelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!