Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Itthon vagyok egy 2,5 éves és...

Itthon vagyok egy 2,5 éves és egy 3,5 hónapos kislánnyal. A kicsi napközben alig alszik, így nincs napirendünk. Hogyan csináljam, már nagyon kész vagyok?! Bővebben lent.

Figyelt kérdés
A kicsi napirendje:este 9- reggel 7-ig alszik. Fél8-8-kor 210 ml tápszer,utána mindig váltizó időben alszik 10-25 percet. Aztán délben 210 ml tápsz.majd fél1-1 között alvás. Én a nagyobbikkal alszom kint a kanapén(este a saját ágyában alszik!),a kicsi meg 30-40 perceket alszik!. Próbáltam már rezgős babahintába is altatni, de mindig megébred. Elkezd ordítani és én kirakom babakocsiban az udvarra, hogy aludjon még, mert ha a nagy is felébred, egész nap nyűgös és kezelhetetlen.(ha felkelek mellőle ébred!)Persze a kicsi torka szakadtából ordít,sikít és nem alszik , van hogy este 9-ig sem!Délután 4-kor, este 7-kor is eszik 210 ml-t,majd fél8-8 körül fürdetés, majd fél9-kor megint megetetem 180-210 ml tápszerrel.Aztán elalszik,reggel 7-ig. Van hogy délután 10 percre bealszik. Egyszerűen nem tudok nála napi rendet kialakítani,mert ez a gyerek nem alszik napközben, és ha véletlen alszik, akkor minden rezzenésre megébred.Tudom, örüljek, hogy este alszik, de ez sem volt mindig így.Más hogyan csinálja?
2011. nov. 7. 15:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Majd írd meg h mire jutottatok remélem tényleg csak a sok hami a gond.
2011. nov. 9. 09:41
 12/17 anonim ***** válasza:
JAVULT A HELYZET?
2011. nov. 15. 22:53
 13/17 A kérdező kommentje:

Sziasztok!Képzeljétek, 180-210 ml-t eszik a pici és hát délelőtt max 20-30 percet alszik, ebéd után 1,5-2 órát,du.10-20 percet. Szóval, semmi gond :-) Tegnap töltöttük a 4. hónapot, szerintem jót tett neki a kevesebb étel, meg szerintem kezd beállni nála egy kis napirend.

Köszi nektek! Már én is jobban vagyok lelkileg,elfogadtam, hogy neki ennyi az alvásigénye. A nagyobbik lányom a mai napig többet alszik, mint a kicsi :-)

2011. nov. 18. 16:14
 14/17 A kérdező kommentje:

Ja és bent alszunk már 5 napja mindannyian, amióta a pici is alszik nagyot ebéd után :-) Én is nyugodtabb vagyok, hogy a kicsi bent van! Én nem alszom ebéd után, csak fekszem a nagyobbik mellett, aki kapaszkodik ezerrel még alvás közben is :-) A pici meg bent durmol a kiságyában :-)

Jó lesz ez!!! :-))))

2011. nov. 18. 16:17
 15/17 anonim ***** válasza:

Örülök, h kezdenek rendeződni a dolgaitok :)))

Akkor most Te segíts nekem :))) Hogy csináltad h a pici alszik az ágyában? Mert az enyémek ugye 26 és 4 hónaposak, de a kicsi csak a babakocsiban hajlandó aludni, és amikor a nagyot le kell tennem akkor a kicsi kint van a levegőn. Pedig jobb lenne ha bent húzná a lóbőrt a szobában :))

2011. nov. 18. 22:29
 16/17 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó,délután írok 1-2 tippet neked! :-)
2011. nov. 19. 12:02
 17/17 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó!A pici napközben kint a nappaliban a járókában alszik,ebéd után és éjjel pedig a kiságyában. Mivel délelőtt nem sokat alszik, így egy óra felé, már eléggé álmos.Beteszem az ágyikóba hason (de ezt csak max.1 hete van így, éjjel egyébként hanyadt alszik) bebugyolálom, hogy körülölelje a kis paplanja,picit alá is teszem, van egy körforgója, ami 20 percig játszik dallamot(tiny love) és eleinte még sírdogált, de ahogy rájön, hogy ez van minden nap, így egy pici idő után megtanulja, hogy tete van. Olyan kis ügyes. Ő egyébként kézben nem alszik el,magától szeret elaludni, mondjuk e téren sosem kapattam el :-) A járókába is napközben gyönyörűen eljátszik, ha netán amikor beleteszem és sír, amikor elmegyek mellőle, sosem lépek vissza, hogy kivegyem, mert sír, mert szerintem ezt játszhatnánk a végtelenségig. Az éjjeli alvásnál is így van:amikor beteszem az ágyikóba megsimogatom, elköszönök tőle és akármennyire és akármeddig is sírt az elején soha nem mentem be már utána hozzá....nehéz volt kibírni, de megérte, mert már tudja, hogy ekkor alvás van és szó nélkül elalszik. Szerintem második gyermeknél az ember kicsit rutinosabb :-) Szerintem kialakul ez nálatok is.Nálunk amikor a pici nem nagyon akart ebéd után aludni, volt, hogy a nagy sem aludt csak fél órát, de a picit 13-15 óráig soha nem veszem ki, és már tudja, hogy akkor alvás van. Ma 15 óra után én keltettem mindkettőt :-)
2011. nov. 19. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!