Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Feljelenthet síró gyerekért?

Feljelenthet síró gyerekért?

Figyelt kérdés

Másfél éves kisfiam elég korán ébred (6 körül), gyakran sírva, amit néha addig folytat, amíg meg nem kapja a reggeli kakaóját. Ez - pepecseléssel, tej melegítésével együtt - olyan 3-4 percet szokott igénybe venni.

Ma közölte velem a liftben az alsó lakó, hogy fel fog jelenteni, mert nem tud tőle aludni, és egyébként is, talán tudományosan neveljük a gyereket, hogy nem vesszük fel, ha sír? Mert az övéi soha nem sírtak. Úgy megdöbbentem, köpni-nyelni nem tudtam.

Egyrészt csak ki szerettem volna dühöngeni magam, másrészt ugye nem jelenthet fel ezért?

2011. nov. 5. 19:28
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
92%
Mi is társasházban élünk,szintén ikrekkel.Betegek voltak,és sírtak éjszaka(amúgy nem jellemző rájuk),mire a 2-vel alattunk lakó tuskó,tapló szomszédunk másnap közölte hogy "hallotta hogy éjszaka sírt a "jószág"",mert szerinte olyan hangja volt,mint egy malacnak.Azóta(másért is,nemcsak ezért),még köszönőviszonyban sem vagyunk.
2011. nov. 5. 23:03
 22/27 Snapette ***** válasza:
100%
Elképzelhető, hogy feljelent, meg még az is, hogy kimennek, de abból baj nem lesz. A helyzet az, hogy a feljelentéssel kell valamit csinálni, ergo ki kell menniük, de az nem azt jelenti, hogy valami lesz is belőle. Lesz egy nagy előnye a dolognak, ha feljelent: nyugodtan sírhat a babuc amikor és amennyit akar, még egyszer nem fogják komolyan venni a palit, aki egyébként is elég gyökér lehet, ha a gyereksírás zavarja. Én magánházban lakom, ilyen gondom nincs, de anyumék panelben laknak, és volt ott egy alsó szomszéd, aki fel akarta apumat jelenteni csendháborításért, mert apumnak az ébresztőórája hat harminckor megszólal, és néha percekig szó szerint visít, mert apum nagyon mély alvó. Őkelme szomszéd úr, aki nem jár munkába, felébredt ettől, és "nem tudott visszaaludni". Megáll az ember esze, hogy mik vannak. Kell vele közölni, hogy a panel ezzel jár, áthallatszanak dolgok, és túl kell élni. Én hét évig hallgattam a fölöttem lakó lány zongoraleckéit, és nem haltam bele.
2011. nov. 5. 23:43
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Feljelenthet,de nem fog vele semmire menni.

Egyébként aláírom,hogy ez taplóság,és hogy tolerálni kell ha kisgyrekes cslaád lakik az ember fölött. Na de picit ti is lehetnétek toleránsabbak,hogy mikor az ember pihenne ,és hónapokon keresztül nem tud normálisan,akkor ingerült lesz. Viszont ezt mindenki,akinek van gyereke tudja,hiszen átéli:)

Én 4 éve hallgatom non stop az üvöltözést,bőgést,visitást,hisztit a szomszédból,természetesen nem jelentem fel őket,sőt még be sem szólok ,tudom hogy "természetes" (bár ennyi hiszti már szerintem nem) ,de higyjétek el ez nem vigasztal mikor éjszaka 3kor arra ébredek,hogy a gyerek úgy ordít mint akit nyúznak. És 4 év alatt két kezemen meg tudom számolni hány éjszakám,vagy délutánom telt el ordítás nélkül,szép csendben,a saját lakásomban. Szóval picit lehettek ti is toleránsabbak,nekünk pl gyerekkoromban nem volt megengedve,hogy dübörögjünk,rohangáljunk,ordibáljunk a lakásban este 10 kor,mégis felnőttem.

2011. nov. 6. 00:28
 24/27 anonim ***** válasza:
65%
Már leírtam a véleményem, nem ismételném magam.De azért fura, hogy nem ihat kakaót..Miért ne ihatna? Másfél éves!! Ha csak nem okoz neki székrekedést, miért ne kaphatna? És a gyerekeknek való kakaóban nem hinném, hogy túl sok a koffein. Ennyi idős gyereknél már biztos, hogy táplálóbb, mint az anyatej. Olvastam, hogy egy éves kor után az anyatejnek már nincs tápértéke. Az az anyatej, ami elég tápláló egy pár hónapos babának, egy másfél évesnek már olyan, mintha vizet inna. A barátnőm kislányát, aki 13 hónapos, már kivizsgálásra akarták küldeni, mert fél évesen 7,5 kiló volt, és most 13 hónaposan csak 8200 g.És szopik.Neki is megmondtam, mert nálunk is így volt, hogy semmi baja a gyereknek, egyszerűen már nagyobb az energia és kalória igénye, amit az anyatej már nem fedez.Én 8 hónapos koráig szoptattam. Megjártuk a gastroenterológiát, volt vérvétel, stb, mire hónapok után kiderült, hogy azért nem hízott a lányom, mert kevés volt a tejem, gyakorlatilag éhezett mellette, hiába tápláltam hozzá.Most tápszert kap, és azt mondta a gyerekorvos, amíg elfogadja, ne erőltessem a tehéntejet, mert ez higiénikusabb. De másfél évesen lehet hogy ő is fog kapni kakaót.Semmi rossz nincs ebben!
2011. nov. 6. 06:52
 25/27 anonim ***** válasza:
48%
Nagyon bosszantó az állandó bőgés nekem is, volt, hogy óránként keltem, mert mind a kettő beteg volt, erre meg még dörömböltek is, gondolhatjátok, hogyan esett. A harmadikat elvetetem, ha lesz, én még egyszer nem csinálom végig, hogy 3 szomszéd szól be, hogy a gyerek, akit sírni sosem hagytunk, fel mer sírni éjjel, mert fogzik vagy beteg. Az, hogy az ő 3 gyerekük sokkal nagyobb és rohangál, hogy csörögnek nálunk a poharak a konyhaszekrényben meg úgy tüsszentenek, hogy áthallatszik, az ugye nem számít.
2011. nov. 6. 08:26
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
A gyámhatóságnak hivatalból kötelessége kimenni, ha oda bejelentés érkezik, mert mi van, ha nem csak a kakaó miatt sír a gyerek. A bejelentő, gondolom nem fogja ezt odaírni. Ha feljelentem a szomszédomat, mert akisboltjában nem adott nekem számlát, akkor is kimegy az adóhatóság. Ezen kár vitatkozni. Az már más kérdés, hogyha kimennek, akkor elmondják az anyukának, hogy elnézését kérik, de nekik ki kell vizsgálni minden bejelentést. Szóval a gyámhatóság simán megjelenhet egy lökött szomszéd miatt, de úgysem lesz következménye...
2011. nov. 6. 09:09
 27/27 ava87 ***** válasza:

Gyerekkoromban volt hasonló szomszédunk :) Ő minket mindenért fel akart jelenteni, azt hiszem, egyszer meg is tette, onnantól kezdve kiröhögték. Amikor öcsém megszületett, akkor például pont ilyen sírásos dolog miatt, de igazából a legjobb az volt (és ezzel tényleg el is ment feljelentést tenni), hogy apukám délután kettőkor szerinte hangosan telefonált, és "senki nem kíváncsi rá, hogy mit beszél" (aha, de ha bárki nálunk beszélgetett nyitott ablaknál, akkor majd' kiesett az ablakon, hogy hallhassa).

Megjegyzem, nem csak velünk volt problémája, hanem az összes többi szomszéddal is, már mindenki rajta röhögött a házban. A fölötte lakókhoz felment egyszer panaszkodni szintén valamikor délután, amiért az egyik gyerek véletlenül leejtette a homokozó vödrét a lépcsőházban lefelé menet, és ő erre felébredt a délutáni szunyókálásából (megjegyzem, nem dolgozott a hölgyike életében egy napot se, szóval nem az éjszakai műszakot pihente ki).

Bocs, ezek csak úgy eszembe jutottak a kérdésedről, bizonyítván, hogy hülye emberek mindig is voltak és lesznek.

Amúgy meg akkor sincs semmi, ha feljelent, maximum kimennek, körülnéznek, kérdeznek pár dolgot, de simán látni fogják, hogy szó nincs arról, hogy te éheztetnéd a gyereket. Legalább legközelebb, ha megint ezzel jön a szomszéd, teljes lelki nyugalommal mondhatod neki, hogy "csak tessék, egészen nyugodtan". Mondjuk én már most is ezt mondtam volna.

Amúgy elhiszem, hogy nem kellemes gyereksírásra ébredni, pláne annak, akinek nincs gyereke, vagy már nagy, szóval nem az ő gyereke, na de egy panel ilyen, ott minden áthallatszik. Most szóljak rá az alattam lakókra, hogy hajnali háromkor ne járjanak vécére, mert hallatszik, ha lehúzzák? Hát ez van, meg kell szokni. Akinek ez nem tetszik, az kiköltözhet a pusztára. Nyilván nem az állandó, kontroll nélküli viháncolást akarom másokra rákényszeríteni, mert az tényleg nem normális dolog, na de az se, ha valakinek azon kell görcsölnie, hogy "atyaéééég, sír a gyerek, gyorsan valamivel hallgattassam el, mert júúúúj meghallja a szomszéd".

Amúgy érdekelne, hogy mégis mit tanácsol az ilyen nagyon okos szomszéd, hogyan bírd rá, hogy csöndben legyen, amíg te a kakaóját csinálod? Peckeld fel a száját, vagy mi?

2012. jan. 31. 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!