Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kezdejm el a bilire...

Hogyan kezdejm el a bilire szoktatást 1 éves kisfiamnál?

Figyelt kérdés
Nagyon mozgékony, egy percre sem tud egyhelyben maradni!
2009. máj. 6. 22:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
59%
Mondja már hogy pisi meg kaki? Mutat a pelusára ha "akció" van?
2009. máj. 6. 22:39
 2/13 anonim ***** válasza:
90%
Az én kisfiam is most volt 1 éves pár hete. Én is kérdeztem a védőnőnket, hogy kezdjem el a szobatisztaságra szoktatást, de ő azt mondta, hogy még nagyon korai elkezdeni ebben a korban. Biológiailag 1,5-2 éves koruk körül érettek arra, hogy tényleg alkalmasak legyenek a szobatisztaságra. Addig csak az anyuka folyamatos odafigyelésén és rendszeres próbálkozásain alapul, ha hamarabb sikerül. Úgyhogy engem a védőnőnk meggyőzött, majd a kisfiam nagyobb korában próbálkozom. Főleg azért is, mert ő sem lenne hajlandó egy percet sem ülni a bilin. Akkor meg minek nyaggassam vele. Úgyhogy legfeljebb annyit fogok csinálni, hogy nyáron sokszor hagyom pelenka nélkül szaladgálni a kertben és várok, hátha előbb-utóbb egyértelműen jelzi a dolgot.
2009. máj. 6. 23:58
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem is pici még, ennyi idősen még nem tudja tudatosan szabályozni a záróizmait. Ráértek majd 1,5-2 évesen. Persze a nyári melegekben többet lehet pelus nélkül, így esetleg jobban fogja érezni, ha bepisilt... én mindkét fiamnál csak 2 éves koruk körül kezdtem és nagyon gyorsan, 1-2 hét alatt teljesen szobatiszták lettek. A nagy fiammal a szoktatás kezdete után 2 héttel utaztunk nyaralni. Vittünk magunkkal egy halom pelenkát, de az egészet bontatlanul haza is hoztuk..
2009. máj. 7. 06:58
 4/13 anonim ***** válasza:
71%
Anyukám mesélte, hogy engem és a tesómat úgy nevelt a szobatisztaságra, hogy amikor ő ment Wc-re mi is mentünk vele, ha kellett, ha nem, és ültetett minket a bilire. Mi meg boldogan utánoztuk a felnőtteket. kb 11-12 hónapos korunkban kezdte, akkor már nagyon stabilan ültük, és ha a pelusban volt valami mindig kérdezte tőlünk, hogy pisi vagy kaki. Így aztán 2-3 hét alatt szobatiszták lettünk. Azt mondta volt, hogy csak 2-3 másodprcig ültünk, és aztán álltunk is fel az elején, de napról napra ráéreztünk a dologra és jókat szorakoztunk együtt. Főleg ha már tudtuk is mit kell ott csinálni. Az én kislányom még csak 8 hónapos, de már alig várom, hogy 1 éves legyen, én próbálkozni fogok. Ha nem akarja, akkor kis szünetekkel ujjra és ujjra. Meglátjuk nálunk bevállik e...
2009. máj. 7. 09:03
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Az én kisfiam most lesz 2 éves és egyszerűen nem érdekli az egész.Szól ha kaka van a pelusba de nem ül a bilire.Azt monda a védőnő,hogy 3 éves korára kell szobatisztának lennie.Valószínű még nincs megérve rá.Sok türelem és kitartás.:)Én is minden nap próbálkozom egy kicsit.
2009. szept. 22. 13:52
 6/13 anonim ***** válasza:
94%
Az én kisfiam most lesz 15 hónapos és csak pár napja mondja meg mutatja, hogy kaka, de csak akkor mikor már becsinált. Azt mondják meg kell várni míg előtte vagy közben szól és gyorsan bilire tenni. Addig még nem érettek rá.
2009. szept. 22. 14:01
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

A lányom 19,5 hónapos.Már 3 hónapja szól,hogy kaka,de csak ha már bennt van.

Nyásron bugyi nélkül sikerült pa´rszor pisi a bilibe,de ink´bb bepisilt,és szólt,hogy"pisiltem".

Mink is mindennap megyünk wc re,ül a wc ülökén,letépi a papírt,bedja,de enniy.Majd jön ez..Ha majd érzi,hogy kell...

Eröltetni nem szabad.

2009. szept. 22. 14:05
 8/13 A kérdező kommentje:

Nagyon köxi Csajok!!!

:-)

2009. szept. 22. 14:09
 9/13 anonim ***** válasza:
49%
Egyenlőre még sehogy!
2009. szept. 22. 14:27
 10/13 anonim ***** válasza:
34%

Én pont ezért kezdtem már 8 hósan, és nem bántam meg.

Akkor még nem tudja a baba, hogy mi az, de megszokja a bilit, és később nem fog ellenkezni.

Én minden nap azonos időben (ebéd után ) rátettem, és hagytam rajta, amíg elvolt.(nem sokáig, pár percig) mindig megnéztük, mi van a biliben, és megdícsértem.

És eljött az idő, mikor mindig bilibe kakilt.

Most 15 hós, már szól, ha bekakilt, vagy hozza a bilit.

Szóval egy egy éves már nagyjából ugyanabban az időban kakil, akkor tedd rá, és bármit is tesz, dícsérd meg.

2009. szept. 22. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!