Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek a bolti...

Mi a véleményetek a bolti bébiételekről, gyümölcspépekről?

Figyelt kérdés
Most kezdjük a hozzátáplálást és nem tudom hogy, melyiket adjam, ráadásul most a baracknak nincs szezonja az csak üveges lehet. Jó ha azt adom neki?
2009. máj. 6. 17:48
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a bolti gyümölcspürék nagyon finomak.A bébiételekkel nekünk már gondunk van.De talán csak azért,mert főzeléket mindig én főzök a babámnak,és megszokta az itthoni finom ízeket.Így a boltit már alkalmanként sem hajlandó megenni,de én nem bánom.Ha megyünk valahova akkor is tudom vinni a házi készítésűt.

Kóstoltasd meg vele nyugodtan,majd ha lesznek friss gyümölcsök csinálhatsz neki magad is.

Üdv,3 gyerekes anyuka.

2009. máj. 6. 17:57
 2/10 anonim ***** válasza:
73%

én szinte csak üvegeset adok neki

jobban bízom ezekben, mint a főzöttben, elvégre ezek tényleg úgy készülnek, ahogy a babáknak megfelelők

amit én főzök, nem is igazán eszi meg

persze 1 évesen már nem fog bébiételt enni

2009. máj. 6. 17:59
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is azzal kezdtem a hozzátáplálást, mivel az én lányom februárban volt hat hónapos, és friss gyümölcsökből csak alma meg banán volt, a többi külföldi, kényszerérett gyümölcsöt meg még magunknak sem veszem meg szívesen. Ezért jobb híján üvegest adtam, abból először a 4 hónaposaknak valókat, aztán fokozatosan tértünk át a hat hónaposoknak valókra. Egy hónapig mentek a gyümölcsök, aztán 7 hónapos kortól a zöldségek (szintén először a 4 hónaposoknak való, aztán a többi). A húst hét és fél hónaposan vezettem be. Nálunk bevált ez a - talán túlzott óvatosságnak tűnő - módszer, mert mindent megeszik. Most már kíváncsi a darabosabb kajákra, ami pont jókor jött, mert lassan lesznek friss magyar zöldségek és gyümölcsök, és már lehet neki főzni itthon. Sajnos én semmilyen módszerrel nem tudtam olyan jól pépesíteni, amilyet szívesen elfogadott kezdetben, ezért nem is erőltettem eddig. Egy szó, mint száz, szerintem a babakaják nagyon megbízhatóak és jó minőségűek, és főleg kezdetben, amíg megszokja az ízeket, és kis mennyiségeket eszik, nagyon gazdaságos is.
2009. máj. 6. 18:03
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi ősszel kezdtük a hozzátáplálást, és akkor adtam neki friss gyümölcsöt. De most már én is az üvegest veszem, mert félek a vegyszeres primőr árutól. De nekem csak a gyümölcsöseket eszi meg, a főzeléket nem. Azt én csinálok neki, de csak 2-3 félét szeret. Elmúlt 1 éves, és hát még mindig ezeket eszi, mert nagyon válogat. Próbálom kínálgatni a mi kajánkból, de nem nagy sikerrel.

Szerintem jók az üvegesek, meg egyszerűbb is, de elég drága dolog.

2009. máj. 6. 18:14
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem is egész jók a bébiételek add nyugodtan a babádnak. Mint ahogyan előttem már írták, sokkal megbízhatóbbak, mint a boltban kapható vegyszeres, mű zöldségek, gyümölcsök.

Esetleg egy kis praktika (mivel elég drága mulatság): a krumpli az elsők között vezethető be és az alma is. Ezek folyamatosan kaphatóak. A gyümölcsös desszerteket almapéppel, a zöldséges menüket krumplival szoktam dúsítani. Így gazdaságosabb, táplálóbb és változatosabb.

Nálunk bevált, talán egy próbát neked is megér.

2009. máj. 6. 18:21
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, nagyon hasznos válaszokat írtatok
2009. máj. 6. 18:29
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én a gyümölcsöket úgy adom, hogy az almát reszelem, és egy másik gyümölcsöt pl. barackot teszek hozzá bébiételből fél üveggel. Ezt így nagyon szereti, ill. több is lesz.

Főzelékből is fél üveghez főzök 1 krumplit úgy nagyon szereti.

2009. máj. 6. 18:58
 8/10 anonim ***** válasza:
65%
én almával kezdtem a hozzátáplálást,aztán kapott bele banánt...a többit muszáj volt üvegeset adni.Én a kecskeméti vagy az univer márkát használom.Főleg a főzelékeket,ugyanis én is azt vallom,hogy ők jobban megcsinálják mint én,és olcsóbb is mintha pepecselnék.
2009. máj. 6. 19:34
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
szia! Szerintem nagyon jók, nagyon sokféle ízt gyártanak. Igazából amire érdemes odafigyelni, hogy mennyire akarod óvni a cukros ételektől. Néhány fajta bébikajában van cukor, pl a kecskemétiekben nem is kevés. Én próbálok mindig olyat venni, amiben nincsen, vgy minimális a cukor csak. Már nagyobbak vagyunk, így gyümölcsös dolgokat már nem annyira veszek. Az Univer termékeivel én nagyon meg vagyok elégedve, teljesen cukormentesek. Ezen kívül a Hippes bébikaják között is sok van, ami cukor nélküli. Én az ételek kóstoltatásánál később is mindig üveges kajákat vettem, és mikor már láttam, hogy ízlik neki, és megeszik egy-egy adagot, akkor kezdtem abból az ételből itthon főzni.
2009. máj. 6. 20:24
 10/10 anonim ***** válasza:
Az enyém is ezeken élt a télen. Főleg azért mert ugye nem ehet mindennap sárgarépát krumplival, és télen nem volt túl nagy választék friss gyümiből és zöldségből. Ami volt, azt magam főztem, de nagrészt üvegest kapott. Arról nem is beszélve, hogy ennyire változatosan nem tudtam főzni neki, és hiába kisérleteztem nem tudtam olyan finoman elkésziteni a kedvencét (rizses zöldségpüré csirkehússal), mint amilyen az üveges volt. Na azért vannak köztük borzasztó izűek, mint pl a krumpli pulykahússal, de a többsége egész izletes.
2009. máj. 6. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!