Mért lepődik meg mindenki, hogy nem táplálom még hozzá?
Ezt az idősebb generációból hallhatod leginkább, az ő idejükben ez volt szokásban.
Azóta rájöttek, hogy a babapocaknak ez nem jó. Fél éves korig anyatej és/vagy tápszer.
Ne foglalkozz vele! Sok furcsaságot fogsz még látni/hallani gyereknevelés /gondozás terén. :o)
Legyen önbizalmad, és ha kérdéseid vannak, a számodra megbízható emberektől kérdezz!
Csináld úgy, ahogy te jónak látod, amúgy én is támogatom a 6 hónapos korig csak anyatej változatot. Pedig az én gyerkőcöm anno sajna tápszeres lett, mert 3 hónapos korára az a pici tejem is elapadt, ami volt. Ne foglalkozz senki véleményével.
Amúgy anyu az én lányomnak 4 hónaposan adott fagyit, vagyis csak megnyalatta vele. Igaz, kánikula volt, és csak két nyalást adott neki, ezért nem szóltam anyura rá. De nem is lelkesedtem az ötletért. Viszont érdekes volt a pici arcát nézni közben, ahogy egy új ízzel (dologgal) találkozott. :)
Szia :)
Nálunk is ez volt. 7hós koráig csak ciciztettem, körülöttem (férjemet leszámítva) mindenki furcsállotta. Mert nőnek a fogai, mert válogatós lesz, mert már "nagylány"...stb.
Ne foglalkozz vele! Csináld úgy, ahogy jól esik nektek. Amíg a babád szépen fejlődik, nincs probléma.
És ne aggódj, nem lesz válógatos, és nem fogja leharapni a cicibimbód és nem lesz 2hónap mire kiváltasz egy étkezést :)
Inkább örülj neki, hogy rendben van minden anyatej ügyileg nálad :)
Te gondolkozol jól, bár én már 5 hónaposan adtam neki pl. almát.
De neked az még messze van.
Viszont részvétem az anyós miatt. :) Ezek szerint lesz még harcod vele.
Nekem is van bőven. Nem fogja fel, hogy nem akarom sütivel tömni a 11 hónapos babámat.
Persze most már egy évesek vagyunk, de nem adja fel. Meg akarja etetni vele a vegetás cuccot is... És még én vagyok a gonosz...
Mi is szopunk még, nem is keveset! :)
Bocs az offért, csak kifakadtam. :)
Igen, ez manapság jellemző. Az én kisifam is 4.5 hónapos.
Tudod min döbbentem meg? LEgutóbbi tanácsadáson nevetve mesélték az anyukák, hogy "az én kisfiam már fasírtot eszik!", erre a másik: "na, ez meg a töltött káposztát eszi"
hát........nem tudom, miért ilyen büszkék erre...:/
Mindegy. Én 5 hósan fogom kezdeni a hozzátáplálást, mert bár imádja a hasát, de nagyon bukós is. Ja és tápszeres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!