Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 és fél hónapos babaám még...

8 és fél hónapos babaám még nem ült fel magától. Nagy baj? Ha ültetem, akkor sem túl stabil.

Figyelt kérdés
amúgy szépen kúszik, mászik, feltérdel, ha v.mibe kapaszkodhat, de nem ül. már tiszta ideg vagyok! nagyon le van maradva?
2009. máj. 6. 11:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ne légy ideges! Lehet, hogy a nagy átlaghoz képest lassabban fejlődik, és akkor mi van? Ha ez megnyugtat: a 10 hós lányom nem ül fel magától, még csak most tanulja a mászást, és nem szívesen áll magától. Tök egészséges, csak nem kapkodja el a dolgokat. CSak néha az idegesít, hogy: "Jé, még mindig nem jár? Vidd el orvoshoz!" Mi a frásznak? Szóval nyugi, majd arra is rájön!
2009. máj. 6. 11:28
 2/12 anonim ***** válasza:

Dehogy baj! :)

A babák átlag 8-10 hósan indulnak el négykézláb és utána ülnek fel, szóval nyugi :)

2009. máj. 6. 11:30
 3/12 A kérdező kommentje:

igazából azért aggódom, mert itt olvasom, hogy 6 hós babák szinte már mindent tudnak, csak éppen repülni nem:)

ezért érzem, hogy le vagyunk maradva.

7 hónaposan kezdett kúszni, 8 hónaposan mászni. a doki is azt mondta, hogy ő igazából 9 hónaposan várja el a babáktól, hogy üljenek.

2009. máj. 6. 11:49
 4/12 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam már stabilan ül magától(8hós),de még nem ül fel egyedül,sőt nem mászik,csak a hasán forog körbe-körbe meg néha hátrafelé tolja magát:D Szerintem nincs gond velük,majd rájönnek ha eljön az idő.Nem írtad,hogy kisfiú vagy kislány,de a fiúk mindig is lustábbak voltak.Boldog babázást.

8hós manó anyuja

2009. máj. 6. 11:50
 5/12 A kérdező kommentje:
hát igen, engem is kiakasztott az, hogy az egyik kolléganőm csodálkozott azon, hoyg már 8 hónapos és még nem állt fel magától...
2009. máj. 6. 11:51
 6/12 A kérdező kommentje:
a férjemmel annyira várjuk már azt, hogy végre magától üljön stabilan.
2009. máj. 6. 11:52
 7/12 anonim ***** válasza:
Ne izgulj! Az a rossz, ha túl korán ül vagy áll a gyerek. Ráér még. Majd rájön. Az enyém is kb 10 hósan ült fel.
2009. máj. 6. 11:56
 8/12 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat. egyébként kislányom van.

igen, azt én is hallottam egy gyógytornász-pedagógus ismerősömtől, hogy nem jó az, ha túl hamar ül vagy áll egy baba. főleg, ha kimarad a kúszás-mászás, mert az később probléma lehet (pl. diszlexia, diszgráfia). a nevelési tanácsadó tele van ilyen gyerekekkel.

de 8-10 hónaposan felülni már bőven késő, nem?

2009. máj. 6. 12:01
 9/12 anonim ***** válasza:

Ne foglalkozz azzal, hogy vannak 6 hósan rohangáló babák :)

Gondolj bele, az anyukák általában arról szeretnek jobban beszélni, amit a gyermekük jobban, korábban, ügyesebben csinál, vagy legalábbis ők úgy gondolják, hogy úgy jobb. Ez a jó értelemben vett dicsekvés megtévesztő és nem az átlagot mutatja.

Egyébként tőlem is szokták kérdezni, hogy beszél-e már 10 hós kisfiam, erre mosolyogva szoktam mondani, hogy persze, már mondatokat mond és tud énekelni is. Ettől zavarba jönnek és inkább eloldalognak vagy témát váltanak :D

2009. máj. 6. 12:04
 10/12 A kérdező kommentje:

igen, sok anyuka szeret dicsekedni. de amikor jobban belekérdezek, akkor elkezdenek hímezni-hámozni, hogy tulajdonképpen így meg úgy... és kideül, hogy nem teljesen fedi a valóságot az, amit az előbb állítottak:)

sokan sokmindent beleképzelnek a gyerekükbe.

2009. máj. 6. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!