Tényleg visszahozzák a szocpolt?
Figyelt kérdés
Most hallottam fél füllel, hogy elvileg visszahozzák és visszamenőleg is lehet majd igényelni. Igaz ez? Miit lehet tudni róla?2011. nov. 1. 08:07
1/9 anonim válasza:
3/9 A kérdező kommentje:
Az egy gyermekesek (aug-ban született baba) és azok akiknek van ingatlanuk (hitel alapon) akkor már nem is igényelhetik? Ahogy olvasom csak két gyermektől adnak és akiknek nincs ingatlanuk.
2011. nov. 1. 09:07
4/9 anonim válasza:
Okosan csinálják,mert adnak is meg nem is....pffff retkes kormány!!!!!!!!!!!így megszívatni a népet tönkretenni a dolgozókat.gusztustalan!!!!!
5/9 anonim válasza:
Igen, de úgy van kitalálva, hogy szinte senkire nem vonatkozik.Csak új lakás vásárlásra, vagy ház építésre adják, semmilyen más esetben nem.Mi használt lakást vettünk 2 éve, és egy gyermekünk van, mi kimaradunk most is..
6/9 anonim válasza:
ezt a 2 gyerekre jár csak dolgot még nem olvastam.
elméletileg utólagos szocpol van, ha annak idején igénybe vettétek és közben született baba azt lehetett eddig is igényelni.
nem visszahozzák hanem ezen a néven lesz ez, csak ÉPÍTÉSRE vagy ÚJ LAKÁS vásárlásra jár. pontrendszer van, gyerekre, korszerűségre járnak pontok és persze nm-re. ha ez az első ingatlanotok mindkettőtöknek akkor lehet januártól igényelni
7/9 A kérdező kommentje:
Akkor ezt most nem teljesen értem. 2008 szeptemberében vettük a házat hitelre sajnos, most augusztusban született a baba. Nem volt eddig semmilyen szocpolunk. Akkor most járna nekünk?
2011. nov. 1. 13:09
8/9 anonim válasza:
nem :( az utólagos szocpol azoknak jár akik már megkapták egy gyerekre és született mégegy baba.
de ha új házat vettetek 2 éve, szerintem hitelügyintézőtől kérdezd meg lehetne-e tenni valamit.
persze csak ha mindkettőtöknek ez volt az első ingatlanja, mert ez csak azoknak jár, az biztos, mindig is így volt
9/9 A kérdező kommentje:
Első ingatlan mind a kettőnknek, viszont nem új. Hát akkor köszi a semmit kedves Magyarország...
2011. nov. 1. 14:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!