Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy altattad az 1 év körüli...

Hogy altattad az 1 év körüli gyermeked amikor már rendes ágyban és nem rácsosban aludt? Nem mászkált el?

Figyelt kérdés
mert ugye a rácsosnál sok választása nincsen hisz nem tud elmászni ,de amikor rács nélkülibe aludt hogy szokta meg?bent maradtál míg elaludt és hogy vettétek rá arra hogy alvás van és az ágyban a helye??!!
2011. okt. 31. 16:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Kisfiam most 1 éves. 1 hónapja kapott rendes ágyat leesésgátlóval. Ilyet:

[link]

Ezen csak egy kb 30-40centis rész marad, a ki és bemászásra szabadon. Bár egyedül még egyik sem megy a fiamnak, csak segítséggel.

Vagy az ágyában alszik el, addig ott ülök mellette, vagy pedig ölben és én teszem be az ágyikóba.

Nem esik ki, nincs ilyn problémánk.

Az éjszakát még sajna ő sem alussza át, de ha felébred akkor sem próbál meg egyedül kimászni belőle,mindig megvárja, hogy odaérjek. Ez így van nappal is.

Egyébként minden nap gyakoroljuk, hogy hogyan kell ki és bemászni az ágyba, hátha egyszer önállóan is szeretné. :)

Az én fiam is örökmozgó, nem is tudom otthagyni, hogy egyedül aludjon el, mert tutira kiabálna, sírna utánam, vagy nekiállna játszani. De kb 10 perc alatt elalszik, azt meg igazán ki lehet bírni. :)

2011. nov. 2. 13:05
 12/15 A kérdező kommentje:
Nekem még annyiból nehezebb hogy sírni nem hagyhatom hisz akkor felkeltik egymást,apa hajnaltól késő estig dolgozik ebben nem is akarom a segítségét kérni mert elég most a munka neki,én külön szobába vagyok a kicsikkel ,hogy éjjel is tudjon aludni.igen a 10 percet kibírnám:)de a két kicsi valahogy soha nem alszik el egyszerre és akkor az esti altatás már átmenne idegsokkba:))de ettől függetlenül megfogom próbálni és ha nem megy akkor visszamennek a kiságyakba. Köszi hogy írtatok:))
2011. nov. 2. 14:16
 13/15 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam 14 hónaposan kimászott a kiságyból, egész pontosan kiesett volna, csak elkaptam. Ezért azonnal vettünk neki egy leesésgátlós ágyat. Mivel már tudott járni és a kanapéra, ágyra fel-lemászni, elég gyorsan megtanulta, hogyan kell a kiságyra felmászni, onnan lemászni.

Én nem akartam volna 2-3 éves kora előtt új ágyat venni neki a rácsos ágy helyett, de elég magas a babám és így alakult. Féltünk, hogy újra megpróbálja a kimászást, amikor nem vagyunk ott :(

Az altatás azóta (1 hónapja) úgy megy, hogy melléfekszem, és könyveket nézegetünk vagy mondókázunk, aztán ha elég álmos, eldől és alszik :) Nem mindig megy gyorsan, van, amikor kimászkál az ágyból, de ha már elég fáradt, ott marad. Ha éjszaka felkel, nem szokott kijönni az ágyból, csak éjjeli fény van a szobájában. Sír és én bemegyek.

Reggel viszont kimászik az ágyából és elkezd játszani, akkor már több a fény. A szobaajtaját csukva tartom, mert nem szeretném, ha egyedül mászkálna, még bajba keveredne. A szobája viszont teljesen biztonságos, nincs olyan bútor, amire felmászhat, konnektorok bedugva stb.

2011. nov. 2. 14:45
 14/15 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszadó vagyok. Azóta annyi a fejlemény, hogy már elalvás előtt ott merem hagyni a kisfiamat. Néha még ugyan lemászik az ágyáról (játékokat, néha könyveket visz fel az ágyába), de mindig szépen az ágyában alszik el. Most 16 hónapos. Így utólag azt gondolom, jól sült el az ágycsere, élvezi a nagyobb szabadságot, reggel és délután ébredés után szépen eljátszik a szobájában, amíg be nem megyek.
2011. nov. 26. 23:49
 15/15 A kérdező kommentje:
Utolsó!Jaj de jó lenne ha nekünk is majd így menne..azért tetettem ki újra kérdést mert tegnap már félig felhúzta magát az egyik kis tökim és szinte hajszál híja hogy ki ne essen az ágyából,csak még félek belevágni hisz így hogy rácsok közt vannak csúnyán szólva akkorígy ha este beteszem vagy délbe aludni akkor alszik mert tudja annak van itt az ideje de ha cserélnék háát nem tudom olyan örökmozgók van hogy már szinte állva alszanak de csak mennek és mennek tovább...még várok ha lehetne egy 3-4 hónapot de attól tartok és azt látom ez addig már nem húzódik el....:)Köszi hogy megint írtál és örülök hogy ti már itt tartotok:))
2011. nov. 27. 07:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!