A babapiskóta 7 hónapos kortól adható? A
lisztérzékenység meg 2 éves kor után jelentkezik? HOgy
is van ez akkor?
Figyelt kérdés
2009. máj. 5. 19:03
1/5 anonim válasza:
Ki javasolja a babapiskótát 7 hósan?
Szerintem senki...
Pont ezért nem kell adni 1 éves kor alatt semiképp
2009. máj. 5. 19:04
2/5 anonim válasza:
6 hós kortol vannak babapiskóták, amik tojást nem tartalmaznak és lisztet igen, nekünk is a doki mondta, hogy ehetünk.De ha 1 éves kor után adod akkor is ott a kérdés:
A lisztérzékenység meg 2 éves kor után jelentkezik? HOgy is van ez akkor?
2009. máj. 5. 19:13
3/5 anonim válasza:
A korai és nem megfelelő hozzátáplálás hatásai nem másnap jelentkeznek, hanem van, h' hónapokkal, évekkel később. A lisztérzékenység egyébként pont az a kategória, ahol az orvosok is eltérő véleményt képviselnek: van aki szerint tilos a glutén egy-másfél éves korig, van aki szerint meg pont az a gond, h' minél később találkozik vele a baba szervezete, annál nagyobb az esélye, h' lisztérzékeny lesz. Szerintem ezt nagyon nehéz szülőként eldönteni. Egyik gyermekorvos ismerősömnek is lisztérzékeny lett a gyereke 2 évesen, pedig ő sem adott gluténtartalmú kaját az ajánlott korig. Szerinte ez elsősorban genetika. Én elfogadom a véleményét, és mivel nincs a családban semmilyen ételallergia, ezért nem valószínű, h' nem adok egy éves koráig semmi ilyesmit.
2009. máj. 5. 19:14
4/5 anonim válasza:
Szia! Lisztérzékeny vagyok, éppen ezért nem adok a gyerekemnek 1 éves kor előtt semmi glutén tartalmú ételt. A lisztérzkenység egyébként nem 2 éves kor után alakul ki, én például úgy születtem, és a gyerekemnek 40% esélye van rá, sajnos. Okozhatja a környezetszennyezés ugyanúgy, mint a genetika, vagy a túl korán adagolt glutén. De sajnos ha senki semmire nem érzékeny a családban, akkor is kialakulhat, még felnőtteknél is, pl. változókorban vagy szülés után.
2009. máj. 5. 19:46
5/5 anonim válasza:
Kedves Utolsó válaszoló! én is lisztérzékeny vagyok, a fiam is örökölte a hajlamot (genetikai vizsgálat igazolta). Ő most 6 hónapos kortól orvosi utasításra kap glutént a Heim Pál PreventCD programja keretében. A cél az immunrendszer tanításával megakadályozni a betegség kialakulását. Az már bizonyított, hogy a hajlamos babáknak is JOBB ha 6 hótól kapnak glutént, mint 1 éves kortól. különösen anyatejes védelemben.
Ha nem hallottál erről és érdekel, küldj egy privit, mert szívesen írok róla!
Kedves Kérdező! Fokozatosan babakeksz bevezethető 7 hónapos kortól (az indoklást az előbbi pár sor). a piskóta a tojás miatt nem ajánlott.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!