Hogyan készítsem el a spárgát a kisfiamnak?
Azt sem tudom hogyan kell megpucolni:) Örülnék, ha valaki részletesen leírná:)
Már 14 hónapos, szinte mindent eszik, amit mi.










(nem láttam a kommentedet)
pucolás: krumplipucolóval a feje alól indulva pucold le a szálas részeit.
14 hónaposnak már adhatod hollandi mártással, vagy sütőben sonkával sajttal átsütve is.





Spárga oliván karikára vágott állapotában megpárol. Ehhez csak a rugalmas részeit használd, a többitől kesernyés lesz. Pici liszt/keményítő hozzá pirít, és kevés vízzel felönt. Ha puha a spárga, az egészet turmixold le. Tejszínnel rottyantom egyet még, ez után ízlés szerint hígítom tovább vízzel.
Ez egy alaprecept, spárgakrémleveshez, tésztaszószhoz.
Ízlésetektől függően lehet bolondítani fokhagyma és/vagy vöröshagyma hozzápirításával, csak fokhagymával és fincsi bazsalikommal, vagy csak bazsalikommal, ha szósznak készíted, akkor parmezánnal is.
Maradék zöldség- vagy húslevessel még finomabb.
Mi a klasszikus fokhagymás- bazsalikomos-tejszínes olasz spárgalevest kedveljük nagyon.
Spárgákat tekerheted sonka-szalonnaszeletbe (bár ez nem túl gyermekbarát), tekerés előtt szórhatsz a "csomagba" reszelt sajtot is. Én néha ezt panírozom,a sonkás csomag megy a panírba, a natúr spárgák kilógnak belőle.:) Isteni.
Köszi a recepteket, mindegyiket ki fogom próbálni.
Arra azért kiváncsi lennék így előre is, hogy mégis milyen íze van? Hasonlít valami másik zöldséghez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!