Lehet a fogától? (bővebben lent)
Simán lehet a fogától.
De szerintem válts dokit! Megmagyarázta legalább, minek írt a gyereknek antibiotikumot?
nem igazán :)
sajnos ő ilyen,még be sem érünk a rendelőbe de már írja az antibiotikumot.
Dilemmázom rajta nagyon h váltsak e,mert amúgy nagyon szeretem,mert emberileg nagyon jó,imádja a fiam,nekem is ő volt a dokim,de ez nagyon zavar.
De igen, lehet keményen lázas is a fogzástól! A régi emberek "fogfrász"-ként emlegették, amikor a fogzástól akár 40 fokra is felszökik a láz.
Ha 39 fokra fölment a kicsi láza, de másnapra lement, az nem vírus, tipikusan egy vírusos láz 3 napig eltart.
Fogfrász: görcsroham, amelyet a téves hiedelem szerint a fogzás okoz. A fogzás nem okoz magas lázat, rángógörcsöt még kevésbé. Az elnevezés és hiedelem azon a látszaton alapszik, hogy a fogzás idején (az egyébként durván két és fél éves időtartam) fellépő görcs (a lázgörcs ugyanabban a korban gyakori) éppen valamely fog kibújásának idejével esik egybe.
Itt találtam: [link]
Lehet, hogy nem beteg annyira, hogy antibiotikum kellene, ebben igazad van, de ilyen magas lázzal nem jár a fogzás, amint az fent olvasható.
Egyet értek, nem lehet ilyen magas láza fogzástól.
Ettől függetlenül én volt, hogy elvittem dokihoz 39-el, és annyit mondott, hogy csillapítsam, ha nem megy le 1 nap alatt, menjünk vissza, ha feljebb megy, egyértelműen azonnal. A mi dokink sem híve az állandó gyógyszerezésnek. Le is ment a láza hamar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!