Mikor lehet ülésben tartani a kicsit segítségképpen?
Figyelt kérdés
Öt hónapos kislányom ha ölben van, vagy ha a pihenőszékben, mindig erőlködik, s húzná fel magát ülésbe. Jó magasra fel is emeli magát, de tovább nem megy, így sírni kezd. Néha megtartom a térdemen, hogy kicsit ülhessen, azt élvezi. De nem káros ez a kis gerincének? Mikor szabad ülésben tartani? (Az nyilvánvaló, hogy még önállóan egyébként nem tudna felülni, tudom, hogy hasról ill. oldalról fog ez történni, de még nem csinálja.)2009. máj. 4. 10:01
1/1 anonim válasza:
Ha te ülsz és a baba gerincét a hasaddal, kezeddel megtámasztod, azzal nem erőlteted a gerincét. Így rövid ideig hagyhatod nézelődni. Egyébként az én kislányom éppen ilyen félülő helyzetből ült fel a pihenőszékben (beakasztotta a szék tálcájába a lábait). Akkor volt 6 hónapos. Mivel egyedül csinálta és meg is tudta magát tartani, így én hagytam, hiszen pár pillanat után úgyis újras felült, ha lefektettem. Most 8 hónapos és 1 hónapja kapaszkodva felállt, most már 1 kézzel kapaszkodva lépeget is a bútorokat fogva..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!