Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bölcsőde érvek és ellenérvek?!?!

Bölcsőde érvek és ellenérvek?!?!

Figyelt kérdés
18 hónapos a kisfiam,igazából nem vagyunk rászolulva hogy beadjam bölcsibe de többen mondták hogy gyorsabban fejlődnek a babák közösségben...
2011. okt. 21. 19:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
09:03 Mert a gondozónőre több gyerek jut, nem 1 vagy 2, így a figyelme is sokkal több felé kell, hogy osztódjon. Ezenkívül a gondozónő napi 8 órát a gyerekek _mellett_ van és figyel rájuk. Foglalkozik velük, de nem napi 8 órában egyfolytában beszél hozzájuk, ahogy az anyukák sem, de nem is kell, mert a babáknak, kisgyerekeknek ugyanúgy szükségük van önálló játékidőre, amikor elmélyülhetnek abban, amivel foglalkoznak. Ilyenkor nem kell odatolakodni, hogy mindenképpen szóval tartsuk. A házimunkát is lehet együtt csinálni, én azt is a gyerekkel való foglalkozásba számítom, mert a családi élet része, hogy főzünk, mosunk, takarítunk. Aközben is lehet beszélgetni, tevékenyen is részt tud venni benne, ő is pakolhatja a ruhát a mosógépbe, ő is foghat kis szivacsot a kezébe, és dörgölheti vele a padlót, míg az anyuka felmos. Az én lányom rendszeresen játszik a felmosóvödörrel és a moppal pl. :-)
2011. okt. 22. 13:04
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
egyetértek az utolsóval!
2011. okt. 22. 15:52
 13/14 anonim ***** válasza:
78%
De hidd el, napi x órában beszél hozzájuk, játszik velük, fejleszti őket, stb. Kivéve amikor alszanak. Voltál már böliben? Menj be, nézd meg. Reggel hétre megyek dolgozni és háromig folyamatosan beszélek, játszom velük, irányítgatom őket. Nem azt mondom, hogy az anya nem foglalkozik eleget egy gyerekkel, de a gondozónő másképp. Ha nem lett volna szükséges én sem adtam volna bölcsibe a gyerekem, de nem bántam meg. Két éves koruk után ugrásszerű a fejlődés a bölcsis gyerekeknél, az otthoniakhoz képest. Látom, amikor év közben új gyerkőc jön hozzánk. Persze sokat számít a családi háttér is. Ezért felesleges ez a vita.
2011. okt. 22. 15:59
 14/14 anonim ***** válasza:
79%

Persze igazad van utolsó. Mert kiteszed a szíved lelked, de... a gyereknek van anyja aki ráadásul MEGTEHETI hogy otthon maradjon. És hát te is írtad, hogy nem adtad volna be. Akkor most mi ér többet a gondozónő (akármilyen aranyos is, és lelkiismeretes) vagy egy anya aki egész nap készenlétben van.

Anyukám engem is beadott a bölcsibe másfél évesen. Nagyon megbánta.

Mert ugye az anyuka is sokmindenből kimarad, amíg a picinye a gondozónővel játszik...

2011. okt. 22. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!