Miért jobb uzsonnára adni a 7 gabonás pelyhet?
Figyelt kérdés
Legtöbb anyukától ezt hallom,hogy uzsira adja a pelyhet a babájának.Az baj,hogyha én tízóraira adom csak azért gondoltam így mivel uzsira rizspépet kap amit a gyerekorvos írt fel.2011. okt. 17. 21:25
1/4 anonim válasza:
Adhatod akkor, amikor szeretnéd, nincsenek erre szabályok.:) Arra figyelj szerintem, hogy nehogy nagyon jóllakjon tőle, és ne egyen rendesen ebédet. Nekem azt mondta a gyermekorvos, hogy a babáknál is 3 főétkezés legyen, mint a felnőtteknél, reggeli, ebéd, vacsora, és a tízórai-uzsonna csak valami gyümölcs, vagy könnyű bármi más, hogy ne vegye el az étvágyát a főzeléktől, hústól, mert az fontosabb. Így én tízóraira pl csak gyümölcsöket adok, csak akkor dúsítom keksszel, gabonával, ha megyünk valahová, és tudom, hogy hosszabb időt kell kibírni evés nélkül, mint 2-2,5 óra.
2/4 A kérdező kommentje:
Ó ez nagyon jó ötlet egyébként én kb.150-200 gramm gyümibe rakok 1 csapott babakanál pelyhet.Ez a mennyiség sok?Ha nem akkor mennyi a max mennyiség amit adhatok neki szépen lassan?és egyáltalán mennyi idős korig adható a pehely a babának?
2011. okt. 17. 21:53
3/4 anonim válasza:
Én 100 gramm gyümibe teszek egy csapott evőkanál zabpelyhet, úgyhogy szerintem a te arányod egyáltalán nem sok. Igazából én annyit teszek bele, amennyi ahhoz szükséges, hogy az állaga ne legyen túl folyós, és szépen lehessen kanalazni, mert a kisfiam így szereti.:) Előző voltam.
4/4 anonim válasza:
Ja és addig adod, ameddig szeretnéd. Ha kedveli a babád, miért ne, hiszen felnőttek is fogyaszthatják. Sokan dúsítják a joghurtot is ilyesmivel. (Pl én is) Az én 9 hós kisfiam most már a darált kekszet is szereti benne, igaz, babakekszet próbáltunk eddig csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!