Elhiggyem az ismerősömnek, hogy neki "szuper" babája volt?
Egy ismerősöm folyton azzal jön,hogy az ő lánya kicsinek szépen evett,nem verte ki a kanalat a kezéből,nem nyúlkált a szájába,nem szedett le mindent a polcról,nem vett,nem rágott meg semmit,mindig elaludt egyedül a kiságyban stb-nem úgy mint az én most 9 hós lányom.
Nem hiszem el ,hogy ennyire tökéletes ,nyugodt mintababája volt,hisz szerintem minden gyerek bevesz,megrág dolgokat,stb.
Vagy az én lányom lenne rossz?Nem hiszem el.Mindig mondom neki,hogy már nem is emlékszik rá,hisz 7 éves azóta a lánya,de ő csak állítja,hogy ilyen volt,és nem érti az enyém miért csinálja ezeket,szerintem meg természetes,nem?
Amikor meg beszélek a szeparációs félelemről,kinevet hogy az meg mi,biztos a neten olvastam,.Miért ilyen?
Elhidd-e?
Ha akarod igen, ha akarod nem.
Hát ezt szinte kizártnak tartom:)) Mondjuk sok függ a szülő hozzáállásától, nálunk pl. én elég sok mindent hagyok hogy kikísérletezzen a kisfiam egyedül, nem állok folyton a sarkában, és ettől sokkal nyugisabb nem akaratos annyira hiszen megvan a saját tere, nem arról szól az egész napunk hogy "jaj nem szabad!!".
A barátnőim vagy inkább ismerősök...meg felelőtlennek tartanak gondolom, mert ők meg azt hiszik az a jó ha egyfolytában minden másodpercben ott állnak a baba mellett.
Na csak azt akarom ezzel mondani, hogy ha nem is veszed fel, ha kiüti a kanalat esetleg vagy azt a néhány alkalmat mikor nem aludt vagy probléma volt vele, akkor ezek igy elhomályosulnak és azért emlékszik már úgy hogy az ő kislánya 100% angyal volt:)
Én is hasonlókat gondolok a fiamról, de egyrészt nem dörgölném sose más orra alá, hogy bezzeg nekem milyen jó volt, mert nagyrészt a szerencsének is köszönhető, milyen természetű babát "kapunk", másrészt pontosan emlékszem hogy az én fiam meg az első 3 hónapban volt borzasztó sírós, minden napot csak túléltünk:) Úgyhogy kinek igy kinek úgy:)
Próbáld meg azért elereszteni a füled mellett amit mond, bár én már ki lennék akadva ha folyton csak azt hallgatnám h az övé a "bezzeg gyerek" az enyém meg xar:(
Szia!!Hat tenyleg nem szep dolog mindig ezt valakinek az orra ala dorgolni,de azert koran sem biztos,hogy az illeto fullent!!
Az en kis fiam (igaz meg csak)7honapos,nem mazik es nem jar!
De pontosan olyan gyerek mint amit leirtal!En Pl.nem tudom mi az,hogy ejszakazni,mert mar a korhazban is csak ejszaka kelt fel enni,es aludt is tovabb!
A Hugomnak 2hettel idosebb a kis lanya,es sokat panaszkodik szegenykem,hogy meg fozni is alig van ideje,mert minden percet lekoti Annacska,akit egy pillanatra sem lehet egyedul hagyni!
Hat nekem e-teren is nagy szerencsem van,mert a fiam orakat kepes jatszni egyedul a foldon,csuszik,kuszik es a jatekain kivul mas nem nagyon erdekli meg!(hala az istennek:))
Szoval en bizton allithatom,hogy ilyen gyerek igen is letezik,mert az enyem is ilyen nagyon nyugi kis srac!Igazabol semmit sem kapkod el,es ennek koszonhetoen nekem nagyon sok idom marad mas dolgokra is!(persze amennyit csak tudok Vele vagyok,mert O az eletem:))
O az elso babank,es 1500km-re a szuleinktol elunk,es hat ezert kulon orulok,hogy a sors ilyen jo gyereket adott nekem,mert nem nagyon van semmi segitsegem sem,meg setalni sem viszi el nekem senki,megorzesrol meg vegkepp nem lehet szo!
Na de,hogy elhiszed-e vagy sem,ezt neked kell eldonteni,de 100%-ig tudom,ilyen gyerek igen is van!!!
Egy 7honapos kis fiu anyukaja!
Az ismerősödet hallgasd meg, mosolyogj, és bólogass rá! :-)
Szerintem nem hiteles 7 év távlatából beszélni, mert ugye az emlékek megszépülnek! :-)
Örülj neki, hogy érdeklődő, mozgékony babád van, és legyél rá büszke!
Az én kislányom igazi ördögfióka, és örülök neki!:-)
Van az ismeretségi körömben "minta-baba", de el nem cserélném egy olyan fazonra! :-) Az a dolga ilyen korban, hogy mindent megtapasztaljon, és a normális keretek között szabadkezet kapjon. Ha bekerül a suliba, majd ráér akkor megfelelni! :-)
Jó babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!