Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehetséges, hogy rothadnak a...

Lehetséges, hogy rothadnak a fogai?

Figyelt kérdés
A lányom 16 hónapos. Jelenleg 10 foga van, és az első fogai tövénél, vagy kicsivel a töve fölött sötétszürke az ínyével párhuzamos karcolás kinézetű elszíneződés van. 10 hónapos kora óta nem iszik cumisüvegből, csak tejet, és az első két fog kibújásától kezdve minden este mossuk. Inni többnyire csak vizet kap, ritkábban teát, vagy gyümölcslevet, és persze édességgel sem tömöm. Elmondtam egy ismerős fogorvosnak is a problémám, és azt kérte vigyem el a gyereket. Mondtam neki, hogy mivel még kicsi nem hiszem hogy szó nélkül tűri majd, hogy a idegen ember a szájában kotorászik. Erre azt mondta,hogy tanítsam meg, hogy tűrje, mert erre a kutyát is meg lehet tanítani. Szerintetek igaza van? Mi lehet a fogaival?
2011. okt. 17. 17:45
 1/7 anonim ***** válasza:
Igaza van a fogorvosnak. Ezt szakembernek látnia kell. Ne legyen szempont, hogy a gyerek mit akar, ebben és ehhez hasonló dolgokban neked kell lenni a főnöknek. Bár ez a kutyás hasonlat kicsit ütős, de alapvetően igaza van: meg kell tanulni, minél hamarabb, annál jobb. Nem lesz könnyű, de a fogai érdekében..
2011. okt. 17. 17:51
 2/7 anonim ***** válasza:
Az enyémnek (kop-kop) szépek a fogai, de előre rettegek, ha véletlen dokihoz kellene menni. Legutóbb kiváncsiságképp próbáltuk, hogy beül az ölembe és megnézi a dokinéni . (általános vizsgálat)- Menekült, ahogy csak bírt.....Nem tudom, akkor én rossz "kutyaidomár" lennék...:S
2011. okt. 17. 17:52
 3/7 anonim ***** válasza:
vidd el orvoshoz azonnal.olyan ronmda ha egy kisgyereknek fekete foga van.Ülted az öledbe,mondd neki hogy nem fog fájni.ha okos lesz dicsérd meg,menjetek el játszani.
2011. okt. 17. 17:53
 4/7 A kérdező kommentje:
Csak azt nem értem, hol rontottam el a fogápolást.
2011. okt. 17. 17:54
 5/7 anonim ***** válasza:

Genetika is lehet.

De egyébként én is szeretnék ötleteket, hogy kisgyereket miként lehet "rávenni" a vizsgálatra, mert az enyém menekül.

2011. okt. 17. 17:57
 6/7 A kérdező kommentje:
A családban senkinél nem fordult elő hasonló eset.
2011. okt. 17. 18:02
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem akarok hülyeséget írni, de nem lehet hogy genetika. A közeli rokonságotokban milyenek voltak a kicsik fogai? Nektek a pároddal milyenek voltak, kérdezzétek meg pl. nagyszülőktől, ha ti nem tudjátok. Legjobb tényleg az, ha elviszed. Remélem nem lesz semmi komolyabb gond. Az a jó egyébként, hogy még tejfogak, és a maradandók nem biztos, hogy ilyenek lesznek. Fel a fejjel, minden rendben lesz.

2011. okt. 17. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!