Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem figyel a babám, időnként...

Nem figyel a babám, időnként elréved a telintete. Három hónaposan mennyire kellene figyelnie?

Figyelt kérdés
Síkideg vagyok, most jöttünk az oltásról meg a három hónapos kötelezô vizsgálatról. Mutattam a dokinak a gyerek fejét, mert kicsit elfeküdte az egyik oldalát (születésekor volt egy kis kényszertartása, és a kórházi gyerekorvos tanácsára sokáig az egyik oldalán altattuk, el is feküdte). A doki addig nézegette, amíg a vége az lett, hogy Szerinte nem figyel eléggé a beszélôre és idônként elréved a tekintete, nem keresi a szemkontaktust. kaptunk beutalót sos a neurológiára... Már szétbôgtem az agyam, épp tegnap beszéltük meg a párommal, hogy milyen kis kíváncsi, ha felvesszük folyamatosan nézelôdik, állandóan szkenneli a környezetet, szokott ránk mosolyogni, ha mesélek vagy énekelek neki, általàban figyel. Persze van, amikor nem, de eddig aztgondoltam, hogy álmos és már nem érdekli a dolog. Amióta hazajöttünk, egyfolytában bizergálom szegényt, és már kezdem belemagyarázni, hogy tényleg nem figyel. Neurológián meg csak holnap lesz a dokinő, de hogy mikorra kapunk időpontot, azt ki tudja, de tuti, hogy addigra megőrülök... Már mindenféle szörnyűséget képzelek...
2011. okt. 17. 14:55
 1/4 anonim ***** válasza:
Jajjh szegénykém! Ne ijedj meg! Biztos nincs semmi baj! Amúgy meg az én fiam 1 éves múlt ( jó tudom sokkal idősebb) és van sokszor hogy nem figyel! Nem kell megijedni, szerintem csak az orvos másképp látta...................nyugodj meg! Holnap nincs messze és kiderül!
2011. okt. 17. 15:01
 2/4 anonim ***** válasza:
Jaj Te szegény! A dokik és védőnők szeretik ráhozni a frászt a szülőkre FELESLEGESEN. Nem kell mindjárt rosszra gondolni. Lehet, hogy éppen akkor, amikor nézték fáradtabb volt. Nem valószínű, hogy bármi baja van. A fejecskéje meg vissza fog állni, csak forgatni kell az ágyban 2-3 naponta. Nincs semmi gond. Mi az, hogy nem figyel a beszélőre? (Mi is ez miatt voltunk a Heimben vizsgálaton, de azt mondták, hogy 6 hónaposan kell csak oda fordítania a fejét, nem 3 hónaposan, na le is váltottam a dokinkat). Amikor nem éhes, hajolj oda hozzá 30-40cm.re az arcához. Na ugye, hogy figyel!! Csak ők még nem látnak méterekre. Honnan állapította meg a doki, hogy nem figyel 2 méterről? Nyugi a holnap gyorsan itt van.. Nincs baja a gyerekednek, a legtöbb baba ezt csinálja.
2011. okt. 17. 15:06
 3/4 A kérdező kommentje:

Igen, állt felette és nem hajolt oda hozzá. Rám szokott figyelni. Persze nem mindig, de ha beszélek hozzá, általában ràm néz.

Ó, holnap sajna még csak időpontottudok kérni.... És nem tudom, mikorra kapunk.

De most egy kicsit megnyugtattatok :) azért perszeelvisszük mindenhova, ahova küldenek.

2011. okt. 17. 15:31
 4/4 anonim ***** válasza:
Szia, megkerdezhetem mi lett veletek?
2023. szept. 19. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!