Nem túlzás 3 éves korig tiltani a tejet? Nem pont az a gyerek lesz allergiás, aki nagyon későn találkozik a tejjel? Ti hogyan és mikor vezettétek be a tejet?
ezt írtam éppen most egy gluténos kérdésnél:
"Igen,a gluténnel (szerintem a tejjel is) csináltak egy hibát.
Mivel sok gluténallergiás gyerek volt megpróbálkoztak azzal,hogy később vezetik be. (nem csak itthon, ez WHO ajánlás volt.) Az eredmény: ugrásszerűen megnőtt a gluténallergia. Úgyhogy most visszarakták 6 hónapos korra. eredmény:leesett a gluténallergia száma.
Ugyanez van a tejjel is,azt is kitolták 1 éves korra, de azóta nő a tejallergiások száma. Szerintem nem kell sok év és azt is visszateszik 6 hónapos korra.
Szerintem az a legjobb,ha mindennel akkor találkozik a gyerek amikor még szopik."
Tökéletesen egyetértek a válaszadóval.
1. Anyósom 3 éves korában adott a kisebbik gyerekének bolti tejet először,az eredmény az lett,hogy 7 évesen olyan allergiája lett,hogy kórházba került kivizsgálásra,ahol közölték anyósommal,hogy túl sokáig várt a tej adásával.
2. Én Írországban lakom,7.5 hónapos a fiam.
4 hónapos volt mikor a védőnő adott egy tájékoztató füzetecskét amiban a következő van leírva.
"Strage 2-Over 6 months: Pasteurised cow's milk can be used in small amounts in food."
lefordítva:
"Második fázis - 6 hónapos kortól: Pasztőrözött tehéntejet lehet kis mennyiségben használni az ételekhez."
Én igaz vártam vele egy hónapot,de már a spenótot pici tejjel főzöm.Imádja.
Én is filozofáltam mikor hogyan...aztán a lányom megoldotta. :)
14 hónaposan fogta az apja tejes bögréjét, elvette és a benne lévő kb 1 dl sima bolti tejet megitta. Figyeltük éjjel vele aludtam hátha valami baja lesz...nem lett.
Aztán vállat vontam, ezen túl vagyunk. Most már lassan 2 és fél éves lesz, és ugyanúgy vedeli a tejet-kakaót mint mi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!