Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem túlzás 3 éves korig...

Nem túlzás 3 éves korig tiltani a tejet? Nem pont az a gyerek lesz allergiás, aki nagyon későn találkozik a tejjel? Ti hogyan és mikor vezettétek be a tejet?

Figyelt kérdés
Kisfiam lassan egyéves lesz, tejtermékeket igen, de konkrétan tejet még nem adtam neki. Egyre több helyen olvasom, hogy igazából 3 éves korig kéne kitolni a tej bevezetését. Nem túlzás ez? Mi anno 3 hónapos korunkban kaptunk tejet a nővéremmel és semmi bajunk nincsen. Nem túlzás ez?
2011. okt. 17. 14:26
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
1 éves korától időnként adok neki. Ha elfogy a tápszer, és nincs nyitva már drogéria. Szereti, de váltva szerintem jobb... így nem unja se a tápot (junior italt) se a tejet. A kakaó amúgy a fő kedvenc. Sima dobozos tejet kap, mondjuk nem tartósat.
2011. okt. 19. 16:44
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

ezt írtam éppen most egy gluténos kérdésnél:

"Igen,a gluténnel (szerintem a tejjel is) csináltak egy hibát.

Mivel sok gluténallergiás gyerek volt megpróbálkoztak azzal,hogy később vezetik be. (nem csak itthon, ez WHO ajánlás volt.) Az eredmény: ugrásszerűen megnőtt a gluténallergia. Úgyhogy most visszarakták 6 hónapos korra. eredmény:leesett a gluténallergia száma.

Ugyanez van a tejjel is,azt is kitolták 1 éves korra, de azóta nő a tejallergiások száma. Szerintem nem kell sok év és azt is visszateszik 6 hónapos korra.

Szerintem az a legjobb,ha mindennel akkor találkozik a gyerek amikor még szopik."

Tökéletesen egyetértek a válaszadóval.

1. Anyósom 3 éves korában adott a kisebbik gyerekének bolti tejet először,az eredmény az lett,hogy 7 évesen olyan allergiája lett,hogy kórházba került kivizsgálásra,ahol közölték anyósommal,hogy túl sokáig várt a tej adásával.

2. Én Írországban lakom,7.5 hónapos a fiam.

4 hónapos volt mikor a védőnő adott egy tájékoztató füzetecskét amiban a következő van leírva.

"Strage 2-Over 6 months: Pasteurised cow's milk can be used in small amounts in food."

lefordítva:

"Második fázis - 6 hónapos kortól: Pasztőrözött tehéntejet lehet kis mennyiségben használni az ételekhez."

Én igaz vártam vele egy hónapot,de már a spenótot pici tejjel főzöm.Imádja.

2011. okt. 19. 18:38
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Én is filozofáltam mikor hogyan...aztán a lányom megoldotta. :)

14 hónaposan fogta az apja tejes bögréjét, elvette és a benne lévő kb 1 dl sima bolti tejet megitta. Figyeltük éjjel vele aludtam hátha valami baja lesz...nem lett.

Aztán vállat vontam, ezen túl vagyunk. Most már lassan 2 és fél éves lesz, és ugyanúgy vedeli a tejet-kakaót mint mi. :)

2011. okt. 19. 21:23
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
Én a bolti tejben nem nagyon bízom, házit meg nem tudok megbízható forrásból venni, ezért biotejet veszek a kisfiamnak (14 hónapos). Nagyobb áruházakban kapható, és magyar. Főleg főtt ételbe használom fel, egyébként napi 2x tejitalt iszik. Utóbbit azért szeretem, mert benne van minden fontos vitamin és tápanyag, és nincs vele sok gond. Pl. nincs olyan, hogy megromlik vagy a nagytesója megissza és nem tudok mit adni a picimnek. De szerintem 2 éves korától már csak tejet fog kapni inni is, szerintem is túlzás 3 éves korig várni. Főleg, hogy nincs a tejtől semmi baja, néha a mamáknál bolti tejből készült ételeket is kap.
2011. okt. 19. 22:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!